Schoolmoestuin

Moestuinieren voor alle kinderen van gemeente De Bilt

Ervaringsgericht onderwijs over eten helpt kinderen om te kiezen voor gezond eten, blijkt uit onderzoek van Jaap Seidell. In een schoolmoestuin gebeurt dat op een laagdrempelige manier: als kinderen zelf groenten zaaien, verzorgen en oogsten, willen ze die groenten ook proeven! Zo gaan er nieuwe werelden open voor kinderen en leren ze nog veel meer. Ze verwonderen zich over groei, ze ontdekken nieuwe smaken en krijgen waardering voor natuurlijke processen: in een schoolmoestuin kan elk kind tot bloei komen!

Biltsheerlijk werkt met moestuinmakelaars om moestuinonderwijs op maat te bieden voor elke school. Dit kan bijvoorbeeld bestaan uit gastlessen, bezoek aan een professionele moestuin of moestuinonderwijs op school onder begeleiding van een moestuincoach, afhankelijk van de wensen en de mogelijkheden van de school. Samen met scholen maken we het mogelijk dat kinderen zelf met hun handen in de grond werken en eten van hun eigen oogst!


Keuzemenu
Voorjaar 2023 hebben we een overzicht gemaakt van de diverse mogelijkheden in de gemeente De Bilt om moestuinonderwijs te geven.
Stel je eigen moestuinonderwijs samen met het keuzemenu

Heb je belangstelling voor dit project, als school of als moestuincoach?Mail ons

Volg onze avonturen op instagram: @kind.in.bloei

Stimuleringsbijdrage Lekker naar buiten!

Van 6 maart t/m 17 april 2023 staat de regeling voor schooljaar 2023-2024 open.
www.jonglereneten.nl/stimuleringsbijdrage-lekker-naar-buiten

Wil je voedseleducatie en andere gezondheidsthema’s verankeren op jouw school? Neem dan ook eens een kijkje op de website van (Jong Leren Eten- partner ) ‘Gezonde School’.
Hier vind je nog meer informatie over andere subsidies en ondersteuning.
www.gezondeschool.nl/advies-en-ondersteuning/ondersteuningsaanbod

BILTSHEERLIJK IN ACTIE

Volg onze initiatieven, projecten en activiteiten via de website en social media.

ONS DOEL

Lokaal willen wij de beschikbaarheid vergroten van gezond en milieuvriendelijk geproduceerd voedsel, voor iedereen, in álle lagen van de bevolking, met activiteiten die hiermee te maken hebben en dit stimuleren.

Biltsheerlijk wil milieuvriendelijk geproduceerd voedsel de  normaalste zaak van gemeente De Bilt maken

WORD VRIJWILLIGER

Op zoek naar vrijwilligerswerk? Kom ons team versterken!
Kijk snel bij onze vacatures.