Een heerlijke zomerse fruittaart van FEEST! vieren zonder suiker.
Opmerkingen:
- Voor een glutenvrije versie vervang je de bloem door havermeel.
- Dadelpoeder is online te bestellen. Kun je hier niet op wachten? Vervang de dadelpoeder voor (kokosbloesem)suiker.
- 200 gram boter voor de boden + 50 gram boter voor de vulling
- De taart kan natuurlijk ook gemaakt worden met ander heerlijk zomers fruit.
Ingrediënten
260 gram
Bloem
100 gram
dadelpoeder
1/4 theelepel
Zout
250 gram
plantaardige roomboter
100 gram
Amandelmeel
2 eetlepel
Maïzena
750 gram
Pruimen
Instructies
- Doe de bloem, de dadelpoeder en het zout voor de bodem in een kom en meng door elkaar. Voeg 200 gram plantaardige roomboter (kamertemperatuur) toe en kneed het deeg tot een bal. Is het deeg te droog, voeg een eetlepel water toe, is het deeg te nat, voeg een eetlepel meel toe en kneed opnieuw.
- Laat 50 gram boter voor de vulling smelten in een steelpannetje. Roer de dadelpoeder, het amandelmeel en de maïzena er doorheen.
- Halveer de pruimen en ontpit ze. Snijd elke halve pruim in vier parten.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Vet een springvorm van ca. 25 cm in met boter en bestrooi met wat bloem. Schud het overtollige bloem er weer uit.
- Strooi wat meel op je oppervlak en rol hier met een deegroller de bal deeg op uit tot een ronde lap van 0,5 cm dikte. Leg het deeg in de bakvorm en druk aan. Druk eventuele scheurtjes met je handen weer dicht.
- Verdeel de amandelvulling over de bodem en schik hierop de partjes pruimen. Vouw het deeg over de pruimen heen en druk aan.
- Bak de taart in ongeveer 30 minuten goudbruin en knapperig in het midden van de oven.