Zomergroenten mie
Zomergroenten mie met gele courgette, groene courgette, erwtjes, sjalotjes en garnalen. Een milde mungbonen mie met veel verse kruiden en groenten. Dit is een lekker gerechtje voor de vrijdagavond-met-het-bord-op-schoot!
Porties Prep Tijd
3personen 5minuten
Kook Tijd
20minuten
Porties Prep Tijd
3personen 5minuten
Kook Tijd
20minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Snipper de sjalotjes en schaaf de courgettes met de dunschiller helemaal in slierten.

    Zet een pan op met 2 eetlepels olie en Oosterse kruidenmix. Als de kruidenmix begint te sissen doe je de sjalotjes erbij, roer het goed door en voeg de garnalen toe, roer weer goed door en voeg rauwe erwten toe. Zet het vuur laag en bak het 3 a 4 minuten.

    Voeg de courgette slierten toe en bak ze 5 minuten met af en toe roeren mee.

    Zet een pan op met een halve liter water en breng het aan de kook. Als het water kookt zet je het vuur uit en laat de mungbonen mie er 5 minuten in weken. Giet het af en voeg de mie toe aan de groenteschotel.
  2. Snijd de verse kruiden en voeg deze op het laatste toe aan de zomergroenten mie.

    Op je bord strooi je er tot slot nog de dukkah over.