Zomergroenten mie

Zomergroenten mieZomergroenten mie met gele courgette, groene courgette, erwtjes, sjalotjes en garnalen. Een milde mungbonen mie met veel verse kruiden en groenten. Dit is een lekker gerechtje voor de vrijdagavond-met-het-bord-op-schoot!

Courgette is een typische zomergroente en eigenlijk een soort “blanco canvas”. Hij heeft van zichzelf een licht frisse smaak, maar neemt verder een beetje de kleur en smaak aan van de dressing, saus of kruidenmix van het gerecht. Hij is daarom goed te gebruiken in gerechten waarbij veel kruiden gebruikt worden. Bijvoorbeeld de Oosterse en Italiaanse keuken.

De zomergroenten mie is vol van venkelgroen, koriander, citroen basilicum en gewone basilicum. Daarnaast gebruik ik mijn oosterse kruidenmix en Dukkah om de courgette mie helemaal af te maken.

Gebruik gerust andere verse kruiden om de zomergroenten mie af te stemmen op je eigen smaak, bijvoorbeeld: peterselie, tijm, citroenschil, knoflook, rozemarijn, bieslook en of kervel. Ik zou er wel altijd iets “citroenigs” door doen samen met koriander. Dit past zowel goed bij de courgette als wel bij de garnalen. Knoflook is optioneel. Ik gebruik het in dit gerecht niet, omdat het snel overheerst, maar de liefhebber doet er natuurlijk een teentje knoflook door.

Mungbonen mie is gluten vrij. De mungbonen zelf zijn peulen en worden gemaald tot meel. Daar wordt o.a. mie van gemaakt. Mungbonen zitten vol met vitaminen C en zijn bovendien licht verteerbaar. Ik vind het persoonlijk de lekkerste mie voor een lichte maaltijd.

Je zou ook de mungbonen mie weg kunnen laten en de courgette (gesneden met de dunschiller in slierten) en erwtjes met deze kruiden en garnalen als bijgerecht eten bij een knolselderij- of aardappel puree.

Proef je regio

MaaikeKookgerei

Het werkt heel prettig om naast je ingrediënten, ook je kookgerei klaar te zetten. Improviseren kan altijd, maar de volgende materialen maken de bereiding van dit recept gemakkelijker: Mes, dunschiller, snijplank en pan

Recept Zomergroenten mie

Zomergroenten mie
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Zomergroenten mie met gele courgette, groene courgette, erwtjes, sjalotjes en garnalen. Een milde mungbonen mie met veel verse kruiden en groenten. Dit is een lekker gerechtje voor de vrijdagavond-met-het-bord-op-schoot!
Porties Bereidingstijd
3 personen 5 minuten
Kook Tijd
20 minuten
Porties Bereidingstijd
3 personen 5 minuten
Kook Tijd
20 minuten
Zomergroenten mie
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Zomergroenten mie met gele courgette, groene courgette, erwtjes, sjalotjes en garnalen. Een milde mungbonen mie met veel verse kruiden en groenten. Dit is een lekker gerechtje voor de vrijdagavond-met-het-bord-op-schoot!
Porties Bereidingstijd
3 personen 5 minuten
Kook Tijd
20 minuten
Porties Bereidingstijd
3 personen 5 minuten
Kook Tijd
20 minuten
Ingrediënten
2 Courgette (geel en groen)
300 gram Erwten (gedopt gewicht)
250 gram Garnalen (gepeld gewicht)
100 gram Mungbonen mie of (rijst) noodles
2 eetlepels Koolzaadolie
0,5 eetlepel Oosterse kruidenmix
1 bosje Koriander
1 bosje Basilicum
1 takje Venkelgroen
1 eetlepel Dukkah
Instructies
  1. Snipper de sjalotjes en schaaf de courgettes met de dunschiller helemaal in slierten.

    Zet een pan op met 2 eetlepels olie en Oosterse kruidenmix. Als de kruidenmix begint te sissen doe je de sjalotjes erbij, roer het goed door en voeg de garnalen toe, roer weer goed door en voeg rauwe erwten toe. Zet het vuur laag en bak het 3 a 4 minuten.

    Voeg de courgette slierten toe en bak ze 5 minuten met af en toe roeren mee.

    Zet een pan op met een halve liter water en breng het aan de kook. Als het water kookt zet je het vuur uit en laat de mungbonen mie er 5 minuten in weken. Giet het af en voeg de mie toe aan de groenteschotel.
  2. Snijd de verse kruiden en voeg deze op het laatste toe aan de zomergroenten mie.

    Op je bord strooi je er tot slot nog de dukkah over.