
Ik maak speciaal een selderij- en pompoenschotel om er de volgende dag wintersoep van te kunnen maken en dan verdient het wat mij betreft ook een eigen recept!
Porties |
8 Personen |
Kook Tijd |
10 minuten |
|
|
![]() |
Ik maak speciaal een selderij- en pompoenschotel om er de volgende dag wintersoep van te kunnen maken en dan verdient het wat mij betreft ook een eigen recept!
|
Ingrediënten
1 recept
Winterschotel Recept: Winterschotel
1 theelepel
Sambal Recept: Sambal
2 eetlepels
Koolzaadolie
6 takjes
Bladselderij
1,5 liter
Bouillon (kip-, kruiden- of groenten bouillon)
Porties: Personen
Instructies
- Breng de bouillon tegen de kook en haal ondertussen de eerder gemaakte winterschotel uit de koelkast.
- Meng sambal met koolzaadolie in een klein schaaltje en zet het klaar. Was bladselderij en snijd het in reepjes.
- Doe de winterschotel in een blender, zet hem aan en giet de bouillon er langzaam bij tot je de juiste verhouding hebt voor jouw soep. Doe de soep over in de pan, voeg bladselderij toe en breng hem al roerend aan de kook.
- Als de soep kookt is hij klaar. Hij kan nu opgeschept worden. Verdeel tot slot de olie met sambal over de soepkommen.