
Een heerlijke winterschotel van geroosterde knolselderij en pompoen met een entrecote van Burevelds (Belgisch) Blauw.
Porties | Prep Tijd |
4 Personen | 15 minuten |
Kook Tijd |
45 minuten |
|
|
![]() |
Een heerlijke winterschotel van geroosterde knolselderij en pompoen met een entrecote van Burevelds (Belgisch) Blauw.
|
Ingrediënten
1
Pompoen ca. 750 gram
1 theelepel
Zeezout
1 eetlepel
Verse Rozemarijn of Tijm
4 eetlepels
Olijfolie
Porties: Personen
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden celsius.
Snijd het groen van de knolselderij en bewaar dit in de koelkast. Schil de knolselderij. Snijd hem in plakken en vervolgens in blokjes van ca 1,5 à 2 cm.
Was de pompoen. Halveer hem en lepel de pitten er uit. Snijd hem in repen en vervolgens in blokken. - Vet een ovenschaal in met 1 eetlepel olie. Leg de knolselderij en de pompoen in de ingevette ovenschaal. Verdeel de rest van de olie over de groenten, samen met het zeezout en de verse kruiden. Masseer de groenten en de kruiden, tot alle groenten en kruiden elkaar ontmoet hebben.
Zet de pompoen en knolselderij 45 minuten in de oven. Roer de groenten na 20 minuten 1 x om en zet de ovenschaal weer terug in de oven. - Haal de entrecotes uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen.
- Als de groenten nog 15 minuten nodig hebben, gaan we de entrecotes bakken.
Zet een pan op hoog vuur. Als de pan gloeiend heet is, leg je het vlees erin. Laat het vlees met rust tot het los laat. Dit is na een minuut of 2. Draai nu het vlees om en herhaal. Zet nu het vuur uit. Doe een klein beetje boter of olie met wat peper en zout over het vlees. Haal de pan van het vuur en laat het vlees een paar minuten rusten.
Leg het vlees op een snijplank en snijd hem in reepjes.
N.B. Ik gebruik een pan met anti aanbak laag. Als je dit niet hebt, vet dan het vlees in met olie, zodat de pan goed heet kan worden, zonder dat de olie gaat roken. - Nu is alles klaar, tijd om op te scheppen. Ik vind het lekker om kastanjekruimels over de groenten en het vlees te strooien. Je kunt dit vervangen door pijnboompitten, andere noten of gewoon in z'n geheel weglaten.