Watermeloensalade
Een watermeloensalade van watermeloen olijven, feta en munt met een dressing van olijfolie, citroensap en salie bloemen. Deze verfrissende salade smaakt natuurlijk heerlijk bij de BBQ en de volgende dag is het een lekker en gezonde lunch.
Porties Prep Tijd
6Personen 20minuten
Porties Prep Tijd
6Personen 20minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. WatermeloenschilSnijd de watermeloen met een groot mes in plakken van ongeveer 2 cm dik en snijd het vruchtvlees uit de schil.

    Snijd de watermeloen in blokjes.

    Snijd de olijven in plakjes.

    Snijd de munt in reepjes.

    Doe de watermeloen en olijven in een mengkom en kruimel de feta erdoor.
  2. Snijd de saliebloemen en meng deze met de olijfolie en citroensap tot een dressing. Doe de dressing door de watermeloen, olijven en munt en meng alles voorzichtig. (teveel omscheppen maakt de watermeloen papperig) Leg het op een mooie schaal en doe er naar smaak nog peper en zout over. Ik hou ervan deze salade ruim te peperen! Ik voeg geen zout toe, ik vind de feta en olijven al voldoende zout toevoegen.