Vispannetje
Een vispannetje met jonge erwtjes, artisjokken hart, zoete aardappel (ook wel bataat genoemd), een teentje knoflook, tijm, rozemarijn en goede olijfolie!
Porties Prep Tijd
4personen 20minuten
Kook Tijd
10minuten
Porties Prep Tijd
4personen 20minuten
Kook Tijd
10minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Schil de aardappel en snijd hem in blokjes.

    Breek of snijd de steel van de artisjok en trek 3 a 4 rijen van de onderste blaadjes af. Zet de artisjok rechtop en snijd de bovenkant tot net iets boven de helft af. Verwijder de haren, bladresten en alles wat paars / lila van kleur is. Je hebt nu het hart van de artisjok. Snijd deze in even grote blokjes als de aardappel en kook ze samen in 15 tot 20 minuten gaar.
  2. Dop ondertussen de erwten, snijd de tomaatjes in stukjes, zet een pan op middelmatig vuur en laat 2 eetlepels olijfolie warm worden. Doe de tomaatjes en doperwten in de pan met de tijm, rozemarijn en fijngesneden of geperste teen knoflook.

    Giet de aardappelen en artisjokken af en doe ze in de pan met de erwten. Laat het geheel rustig bakken en voeg nu 1 eetlepel boter toe.
  3. Zet een tweede pan op het vuur met een scheut olijfolie voor het bakken van de vis. Bak de vis op de huid, tot de huid lekker knapperig is. Draai hem om en haal de pan van het vuur. De vis moet niet té gaar worden. Hij is klaar als je de lamellen uit elkaar kunt drukken, het vlees glimt en niet meer glazig is.
  4. Trek de knapperige huid van de vis en breek het in stukjes boven de erwten. Ook de vis breek je in stukjes en verdeel je over de erwten, zodat je het kunt combineren met de verse groenten. Als je het lekker vind, schep er dan 1 eetlepel kappertjes over en voeg als laatste nog peper en zout naar smaak toe.