Verse tomatensoep
Dit is waarschijnlijk de meest simpele tomatensoep die ik ooit gemaakt heb van verse producten! Hij is bovendien lekker en gezond!
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
10minuten
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
10minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Was de tomaten en snijd ze in kwarten. Doe ze alvast in de blender.
  2. Schil de uien.

    Leg ze op de snijplank en kijk naar de foto’s. Snijd ze midden door (in de breedte). Leg ze met het snijvlak naar beneden in de pan en bruin ze aan de onderkant.

    Snijd ze nu nogmaals midden door en doe ze bij de tomaten in de blender. ui bruinen voor soep

    Dit is wat mij betreft de beste bereiding voor een ui, als smaakmaker, in de soep. Ze geven op deze manier echt het meeste smaak af en een beetje kleur.
  3. Snijd de kruiden (selderij, peterselie en salie).

    Doe het water, olijfolie, selderij, peterselie, salie, peper en zout, bij de tomaten en ui in de blender en maal het geheel tot sap.

    Als je geen snijselderij hebt, gebruik dan bleekselderij. Schil de bleekselderij en snijd hem in (ca. 2 cm) blokjes, voordat je hem bij de rest in de blender doet.
  4. Doe het over in een pan met de steranijs en balsamico. Breng de soep aan de kook en laat het ca. 10 minuten zachtjes koken en voeg naar smaak nog extra peper en zout toe.