Dit is waarschijnlijk de meest simpele verse tomatensoep die ik ooit gemaakt heb! Hij is bovendien lekker en gezond! Het enige dat je voor deze soep wel echt nog hebt is een blender.
Ik gebruik geen bouillonblokjes, maar verse kruiden en tomaten moeten daarom ook wel echt lekker rijp en in seizoen (ZOMER) zijn. Mocht je persé tomatensoep willen maken van een onrijpe variant, omdat het maar 1 x per jaar zomer is, dan kun je een eetlepel tomatenpuree toevoegen aan de soep.
Deze soep is een mooi voorgerecht of lunch en goede basis voor een maaltijdsoep.
KookgereiHet werkt heel prettig om naast je ingrediënten, ook je kookgerei klaar te zetten. Improviseren kan altijd, maar de volgende materialen maken de bereiding van dit recept gemakkelijker: Blender |
Recept
Dit is waarschijnlijk de meest simpele tomatensoep die ik ooit gemaakt heb van verse producten! Hij is bovendien lekker en gezond!
Porties | Bereidingstijd |
4 personen | 10 minuten |
Kook Tijd |
10 minuten |
|
|
Dit is waarschijnlijk de meest simpele tomatensoep die ik ooit gemaakt heb van verse producten! Hij is bovendien lekker en gezond!
|
Ingrediënten
6
Tomaten
2
Uien
1 bladsteel
Snijselderij (alternatief: 1 stengel bleekselderij)
3 takjes
Platte peterselie
4 blad
Salie
2 eetlepels
Olijfolie
250 milliliter
Water
1 theelepel
Zeezout
1/2 theelepel
Peperkorrels (gemalen)
1 eetlepel
Balsamico
Instructies
- Was de tomaten en snijd ze in kwarten. Doe ze alvast in de blender.
- Schil de uien.
Leg ze op de snijplank en kijk naar de foto's. Snijd ze midden door (in de breedte). Leg ze met het snijvlak naar beneden in de pan en bruin ze aan de onderkant.
Snijd ze nu nogmaals midden door en doe ze bij de tomaten in de blender.
Dit is wat mij betreft de beste bereiding voor een ui, als smaakmaker, in de soep. Ze geven op deze manier echt het meeste smaak af en een beetje kleur. - Snijd de kruiden (selderij, peterselie en salie).
Doe het water, olijfolie, selderij, peterselie, salie, peper en zout, bij de tomaten en ui in de blender en maal het geheel tot sap.
Als je geen snijselderij hebt, gebruik dan bleekselderij. Schil de bleekselderij en snijd hem in (ca. 2 cm) blokjes, voordat je hem bij de rest in de blender doet. - Doe het over in een pan met de steranijs en balsamico. Breng de soep aan de kook en laat het ca. 10 minuten zachtjes koken en voeg naar smaak nog extra peper en zout toe.