Venkelsalade
Venkel is gewoon het lekkerste rauw, zeker als ze nog zo jong is en kersvers als deze venkel! Deze venkelsalade is fris, zoet, zuur en het sjalotje geeft deze venkelsalade net die bite die venkel wat mij betreft nodig heeft.
Porties Prep Tijd
3personen 10Minuten
Porties Prep Tijd
3personen 10Minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Schaaf de venkel in dunne plakjes. Ik gebruik een mandoline, maar je kunt ook een kaasschaaf of keukenmesje gebruiken om de venkel in dunne plakjes te schaven.

    Snij de augurk en sjalot in plakjes en doe ze bij de venkel.
  2. Maak een dressing van de olijfolie, citroensap, tijm en geperste knoflook. Snijd ook het venkelgroen fijn en doe alles bij de venkel, sjalot en augurk. Meng het goed door elkaar en voeg naar smaak nog eventueel peper en zout toe.