Een heerlijk zoete, verwarmende soep. Lekker om je lunch compleet te maken of eet hem in de avond als voorgerecht.
Ingrediënten
Instructies
- Schrap de pastinaken en zet ze in een pan met koud water (tegen verkleuring).
- Verwarm de kokosolie in een pan. Snijdt de ui in kleine stukjes en voeg toe aan de warme olie. Voeg ook de geraspte knoflook en gember toe en laat het geheel bakken tot de ui glazig is. Snijdt ondertussen de knoflook in stukjes.
- Voeg de bouillon en de pastinaakblokjes toe aan het uimengsel en breng het aan de kook. Laat het geheel koken tot de pastinaak gaar is, ongeveer 15 minuten. Pureer dan het geheel, bijv. met een staafmixer. Laat het daarna een tijdje afkoelen.
- Voeg vóór het serveren de amandeldrink toe en warm de soep nog even goed door. Schep de soep in borden of kommen en verdeel de kaneel over de soep. Voeg bij elke portie een snufje nootmuskaat toe en garneer tenslotte met de cashewnoten.