Tuinbonen salade
Dubbelgedopte tuinbonen hebben weinig nodig. Even blancheren, een beetje olijfolie, een zongedroogd tomaatje en een handje vol basilicum. Zo heb je direct een supersalade! Nog wat versgemalen peper erover en hij is AF.
Porties Prep Tijd
2personen 20minuten
Kook Tijd
5minuten
Porties Prep Tijd
2personen 20minuten
Kook Tijd
5minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Dop de tuinbonen en kook ze 5 minuten. Giet ze af en zet ze in koud water. Als ze tot kamertemperatuur zijn afgekoeld kun je het witte velletje eraf halen.

    Maak met een scherp mesje een sneetje tegenover de navel van de boon en druk de groene vrucht uit z’n jasje. Bewaar de fel groene tuinboon in een schaaltje.
  2. Snijd de basilicum grof en roer de olie, dressing (eventueel citroensap) met de kruiden door de tuinbonen. Snijd de zongedroogde tomaten in flinterdunne reepjes en roer ze door de tuinbonen.

    Breng verder op smaak met versgemalen peper en serveer.
  3. Mocht je nog wat over hebben, GOOI DIT NIET WEG!!!

    Doe wat je over hebt (eventueel met wat extra olijfolie) in de blender en “blend” tot je een fijne pasta hebt. Dit is lekker door pasta (salade), op een toastje, op brood of samen met wat kokende kruidenbouillon zelfs een soepje.