Tuinbonen bami
Tuinbonen en spek is al een uitstekende combinatie, dit is algemeen bekend, maar met gedopte erwtjes, een sjalotje en wat oosterse invloeden door sojasaus en kruiden maken we vanavond een heerlijke tuinbonen bami.
Porties Prep Tijd
2Personen 10minuten
Kook Tijd
20minuten
Porties Prep Tijd
2Personen 10minuten
Kook Tijd
20minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Snijd het speklapje in blokjes. Zet een pan op het vuur en bak de spekjes licht krokant.

    Dop ondertussen de tuinbonen en snipper de 2 sjalotten. Doe de erwten, tuinbonen, samen met de sjalotjes, kruiden bij de spekjes en blus het af met de sojasaus. Zet het vuur zacht en laat alles al roerend bakken.
  2. Zet een pan op met water en kook de mie volgens aanwijzingen op de verpakking.

    Giet de mie af en roer het door de spekjes, erwten en tuinbonen. Bak het nog 2 a 3 minuutjes en de tuinbonen bami kan op tafel!