Tuinbonen en spek is al een uitstekende combinatie, dit is algemeen bekend, maar met gedopte erwtjes, een sjalotje en wat oosterse invloeden door sojasaus en kruiden maken we vanavond een heerlijke tuinbonen bami.
Hoeveel ongedopte tuinbonen heb je nodig per persoon? 500 gram peulen geeft ongeveer 150 gram tuinbonen. Als je ze dubbel-dopt (dat wil zeggen ook nog van z’n vliesje ontdoet) geeft het ongeveer 125 gram tuinbonen per persoon. Mijn ervaring is dat 1 kilo genoeg is voor 2 personen. Ik mix groenten graag. Dus voor dit recept, waarin erwten en tuinbonen samen gaan, is 500 gram genoeg. De zoete doperwt is overigens de perfecte tegenhanger voor de licht bittere tuinboon.
Italianen hebben voor tuinbonen (voor welk voedsel niet, vraag je je af…) een zwak. De eerste oogst in mei is daar een feest en ze eten ze rauw naast de hammetjes, worst en kazen met een glas wijn natuurlijk. Ze moeten wel van “vandaag” zijn. Alleen de kersverse oogst heeft die knapperige frisse zoete “bite”.
Mijn tuinbonen zijn weliswaar van “vandaag”, maar toch gaan mijn bonen in de tuinbonen bami!
KookgereiHet werkt heel prettig om naast je ingrediënten, ook je kookgerei klaar te zetten. Improviseren kan altijd, maar de volgende materialen maken de bereiding van dit recept gemakkelijker: mes, snijplank en een pan. |
Recept
Tuinbonen bami
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept! |
Recept Afdrukken |
Voeg toe aan Winkellijst Dit recept zit in jouw Winkellijst |
Tuinbonen en spek is al een uitstekende combinatie, dit is algemeen bekend, maar met gedopte erwtjes, een sjalotje en wat oosterse invloeden door sojasaus en kruiden maken we vanavond een heerlijke tuinbonen bami.
Porties |
Bereidingstijd |
2 Personen |
10 minuten |
Porties |
Bereidingstijd |
2 Personen |
10 minuten |
| |
| |
Tuinbonen bami
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept! |
Recept Afdrukken |
Voeg toe aan Winkellijst Dit recept zit in jouw Winkellijst |
Tuinbonen en spek is al een uitstekende combinatie, dit is algemeen bekend, maar met gedopte erwtjes, een sjalotje en wat oosterse invloeden door sojasaus en kruiden maken we vanavond een heerlijke tuinbonen bami.
Porties |
Bereidingstijd |
2 Personen |
10 minuten |
Porties |
Bereidingstijd |
2 Personen |
10 minuten |
| |
|
Instructies
Snijd het speklapje in blokjes. Zet een pan op het vuur en bak de spekjes licht krokant.
Dop ondertussen de tuinbonen en snipper de 2 sjalotten. Doe de erwten, tuinbonen, samen met de sjalotjes, kruiden bij de spekjes en blus het af met de sojasaus. Zet het vuur zacht en laat alles al roerend bakken.
Zet een pan op met water en kook de mie volgens aanwijzingen op de verpakking.
Giet de mie af en roer het door de spekjes, erwten en tuinbonen. Bak het nog 2 a 3 minuutjes en de tuinbonen bami kan op tafel!