Tomaten tarte tatin
De tomaten in deze tomaten tarte tatin drogen licht in, bakken in de karamel en zijn toegedekt met een kruidig dekentje. Dat kan toch niet anders dan hemels smaken!
Porties
1taart
Porties
1taart
Ingrediënten
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

    Leg de 5 plakjes deeg uit en bestrooi ze met de Italiaanse kruiden, peper en zout. Stapel de deegplakjes op en rol ze uit als ze ontdooid zijn.
  2. Doe de suiker en de balsamico azijn in een pan en kook deze RUSTIG in tot karamel.

    Giet de karamel in de bodem van een taartvorm, verdeel eventueel nog wat met een kwastje.

    halveer de tomaten en leg ze met de bolle kant naar beneden in de karamel.
  3. Vijzel de lavendel, venkel, karwij zaadjes, peper en salie fijn in een vijzel met zeezout. Voeg de tomatenpuree toe en de olijfolie, tot het een homogeen (bijna vloeibaar) papje is. Leg op elke tomaat een theelepel van het mengsel.
  4. Dek de tomaten af met het uitgerolde deeg en druk de kanten aan. Dit blijft als het goed is ook een beetje plakken in de karamel. Prik er met een vork gaatjes in.
  5. Zet de tomaten tarte tatin tot de bovenkant mooi bruin is, in de oven. dit duur 30 à 45 minuten.
  6. Laat de taart in de vorm VOLLEDIG afkoelen. Bedek de vorm met een bord of een rooster en keer hem om.
  7. Als de taart helemaal afgekoeld (koud) is en op de presenteer schaal ligt, verdeel je de basilicum er over.