Tomaten met basilicum
Deze tomaten met basilicum salade staat in 5 stappen en maximaal 5 minuten op tafel. Een lekker, gezond bijgerecht. Restjes gaan later gewoon door de pasta!
Type recept
Glutenvrij
,
Vegan
,
Vegetarisch
Menugang
Salade
De BIlt
Landgoed Vollenhoven
Porties
Prep Tijd
4
personen
5
minuten
Porties
Prep Tijd
4
personen
5
minuten
Ingrediƫnten
24
stuks
Kersen tomaat
4
eetlepel
Balsamico
1
stuks
Sjalot
40
gram
Basilicum
(alleen het blad)
Peper en zout
naar smaak
Olijfolie
naar smaak
Instructies
Pel de sjalot, snijd hem eerst in de lengte doormidden en vervolgens in dunne reppjes. Doe de reepjes in de magnetronschaal.
Voeg de balsamico toe aan de sjalot en roer door.
Zet de balsamico met sjalot 40 tot 60 seconden in de magnetron op de hoogste stand en laat het mengsel afkoelen.
Snijd de tomaten in vieren en roer het door de balsamico en sjalot.
Snijd de basilicum in reepjes en roer alles nog eens goed door. De salade is klaar voor serveren.
Voeg naar smaak eventueel wat peper, zout en/of olijfolie toe. Voor mij hoeft dit niet, ik vind hem zo al perfect!