Stoofvlees met klaroen
Stoofvlees met klaroen en een rode druivensaus. Stoofvlees is voor mij echt “comfort food”. Omdat het lang duurt om te maken, doe ik dit vaak ’s avonds na het eten, als ik wat op internet zit, een filmpje kijk of wat lees. Ik gooi alles bij elkaar, maar verder doet mijn apparatuur het echte werk.
Porties
1kilo stoofvlees
Porties
1kilo stoofvlees
Ingrediënten
Instructies
 1. Blenderen

  Haal de druiven van de steel en doe ze in de blender samen met de wijn, kruidenmix, zout, peper en nootmuskaat. Maak er een dikke sap van.

  Bruin ondertussen 2 uien in een pan. Snijd ze doormidden en leg ze met het snijvlak naar beneden in een hete pan tot ze bruin gekleurd zijn aan het snijvlak. ui bruinen voor soep Voeg de uien toe aan de druivensap en blender tot het een geheel is.
 2. Bereiden

  Snijd het rundvlees in blokjes. Doe olie in een pan en bak het rundvlees aan alle kanten bruin op hoog vuur. Blus af met het druiven-uien sap.

  Zet het vuur laag. Voeg de laurier, tijm, balsamico en water toe. Laat het 1 uur pruttelen. Roer af en toe door en als het te droog wordt voeg je nog een beetje water toe.
 3. Benutten

  Klaroen is een soort Surinaamse spinazie. Ze doet mij denken aan de Brave Hendrik van vorige week, hij zal dan ook vast lekker zijn in deze hartige taart ter vervanging van de Brave Hendrik.

  Ik besluit de instructies te volgen uit de mail, verder bak ik er aardappelen bij.

  Kook de aardappelen in de schil gaar en bak ze vervolgens (incl schil) in 2 el olie knapperig. Snijd ca 3 cm van de steel van de klaroen af en snijd hem grof. Pel en snipper de ui en knoflook. Doe 2 el olie en de sjalot in een pan en fruit de sjalot aan, doe de klaroen erbij en vervolgens de knoflook. Zet direct het vuur zacht. Als het door en door warm is, is ze goed. Het blad is iets malser dan spinazie en de smaak is zachter. Het is een succesrecept en wordt opgenomen in mijn repertoire 😉 !!
 4. Bewaren

  Je hebt waarschijnlijk stoofvlees over. Doe de stoofschotel in een afsluitbare bewaardoos (bijvoorbeeld tupperware). Je kunt hem 1 week in de koelkast bewaren en 3 weken in de diepvries.

  Als je kiest voor invriezen, vries dan per persoon / maaltijd in. Dat kan natuurlijk ook in diepvrieszakjes. Ga uit van 150 à 200 gram per persoon (inclusief saus). Dit maakt het makkelijk om het ook weer in gedeelten te ontdooien bij je maaltijd.