Stoofperen is zo'n typisch Hollands gerechtje dat ons met veel plezier doet denken aan oma. Een gerecht dat zolang favoriet is onder kinderen en volwassenen MOET toch gewoon een succesrecept genoemd worden?
Porties | Bereidingstijd |
6 personen | 20 minuten |
Kook Tijd |
1 uur |
|
|
Stoofperen is zo'n typisch Hollands gerechtje dat ons met veel plezier doet denken aan oma. Een gerecht dat zolang favoriet is onder kinderen en volwassenen MOET toch gewoon een succesrecept genoemd worden?
|
Instructies
- Schil de peertjes met een dunschiller. Laat de steeltjes eraan zitten. Leg de geschilde peertjes gelijk in een grote pan.
- Voeg de wijn, kaneel, gember, suiker en steranijs toe aan de peren. Vul eventueel aan met water totdat de peertjes net onder staan.
- Breng de stoofperen aan de kook. Stoof 1 uur op laag vuur en serveer de peertjes warm of koud.
- Schep de peertjes uit de pan en kook het vocht in, tot je ongeveer 2/3 van het vocht overhoud. Je hebt nu een heerlijke siroop om bij de stoofperen te serveren.
- Optioneel: Stoofperen sorbetijs Laat 6 stoofperen afkoelen. Snijd in stukjes en verwijder het klokhuis. Schep de peren met 100 ml van de siroop in een diepvrieszak en bewaar tot gebruik in de diepvries.
Recept stoofperen ijs, klik hier.