Dit heerlijke stoofperen ijs is binnen 5 minuten gemaakt. Je hebt niet eens een ijsmachine nodig om een smelt-op-je-tong sorbetijsje te produceren!

proef je regio

Kookgerei

Het werkt heel prettig om naast je ingrediënten, ook je kookgerei klaar te zetten. Lees even het recept door voordat je begint om te bepalen wat je nodig hebt en improviseren kan natuurlijk altijd!

Stoofperen ijs is zo gemaakt. Je moet alleen wel even, minimaal 1 dag van te voren, 6 stoofperen of (24 kwarten) met 100 ml stoofperen siroop in de diepvries leggen. Daarna heb je alleen nog een blender nodig. Stoofperen ijs staat letterlijk binnen 5 minuten op tafel.

Je kunt stoofperen kant-en-klaar kopen of door moeder dan wel oma laten maken. Ik maak ze zelf. Het recept voor mijn stoofperen vind je hier.

Leg zo'n prachtig stoofpeertje naast een bolletje stoofperen ijs, schep er een beetje stoofperen siroop over. Dat maakt toch een spectaculair nagerecht!

Ik vind ijs maken over het algemeen (te)veel gedoe en zoek vaak een alternatieve oplossing. Sorbetijs is bij mij bevroren fruit met honing uit de blender en yoghurt- of roomijs komt vaak uit de winkel. Stoofperen ijs maak ik ook zonder een ijsmachine. Het vruchtvlees van de peer geeft het geheel voldoende body en de stoofperen siroop zorgt voor die taaie structuur van echt sorbetijs, zonder dat je hiervoor suikersiroop hoeft te maken.

Kan dit ook met ander fruit? Jazeker! Ik heb al succes gehad met banaan, mango en aardbeien. In blokjes gesneden appel en watermeloen liggen nog in de diepvries te wachten op een experiment. Ik ben bang dat de watermeloen inmiddels niet meer lekker is, deze ligt er al vanaf de zomer. Ik was hem vergeten... Het basisprincipe is als volgt:

400 gram bevroren stukjes fruit, 2 eetlepels honing, 2 eetlepels citroensap (of limoensap of sinaasappelsap of appelsap etc.) en een goede blender.

In het stoofperen ijs gebruik ik geen honing en fruitsap. De stoofperen siroop vervangt beiden. Op deze manier is ijs maken net zo leuk als het ijs serveren en opeten 😉