Stoofperen ijs

Dit heerlijke stoofperen ijs is binnen 5 minuten gemaakt. Je hebt niet eens een ijsmachine nodig om een smelt-op-je-tong sorbetijsje te produceren!

proef je regio

Kookgerei

Het werkt heel prettig om naast je ingrediënten, ook je kookgerei klaar te zetten. Lees even het recept door voordat je begint om te bepalen wat je nodig hebt en improviseren kan natuurlijk altijd!

Stoofperen ijs is zo gemaakt. Je moet alleen wel even, minimaal 1 dag van te voren, 6 stoofperen of (24 kwarten) met 100 ml stoofperen siroop in de diepvries leggen. Daarna heb je alleen nog een blender nodig. Stoofperen ijs staat letterlijk binnen 5 minuten op tafel.

Je kunt stoofperen kant-en-klaar kopen of door moeder dan wel oma laten maken. Ik maak ze zelf. Het recept voor mijn stoofperen vind je hier.

Leg zo'n prachtig stoofpeertje naast een bolletje stoofperen ijs, schep er een beetje stoofperen siroop over. Dat maakt toch een spectaculair nagerecht!

Ik vind ijs maken over het algemeen (te)veel gedoe en zoek vaak een alternatieve oplossing. Sorbetijs is bij mij bevroren fruit met honing uit de blender en yoghurt- of roomijs komt vaak uit de winkel. Stoofperen ijs maak ik ook zonder een ijsmachine. Het vruchtvlees van de peer geeft het geheel voldoende body en de stoofperen siroop zorgt voor die taaie structuur van echt sorbetijs, zonder dat je hiervoor suikersiroop hoeft te maken.

Kan dit ook met ander fruit? Jazeker! Ik heb al succes gehad met banaan, mango en aardbeien. In blokjes gesneden appel en watermeloen liggen nog in de diepvries te wachten op een experiment. Ik ben bang dat de watermeloen inmiddels niet meer lekker is, deze ligt er al vanaf de zomer. Ik was hem vergeten... Het basisprincipe is als volgt:

400 gram bevroren stukjes fruit, 2 eetlepels honing, 2 eetlepels citroensap (of limoensap of sinaasappelsap of appelsap etc.) en een goede blender.

In het stoofperen ijs gebruik ik geen honing en fruitsap. De stoofperen siroop vervangt beiden. Op deze manier is ijs maken net zo leuk als het ijs serveren en opeten 😉

Stoofperen ijs
Stemmen: 2
Score: 4.5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Dit heerlijke stoofperen ijs is binnen 5 minuten gemaakt. Je hebt niet eens een ijsmachine nodig om een smelt-op-je-tong sorbetijsje te produceren!
Porties Bereidingstijd
4 personen 1 dag
Kook Tijd
5 minuten
Porties Bereidingstijd
4 personen 1 dag
Kook Tijd
5 minuten
Stoofperen ijs
Stemmen: 2
Score: 4.5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Dit heerlijke stoofperen ijs is binnen 5 minuten gemaakt. Je hebt niet eens een ijsmachine nodig om een smelt-op-je-tong sorbetijsje te produceren!
Porties Bereidingstijd
4 personen 1 dag
Kook Tijd
5 minuten
Porties Bereidingstijd
4 personen 1 dag
Kook Tijd
5 minuten
Ingrediënten
6 stuks Gieser Wildeman peren Gestoofd!!
100 mililiter Stoofperen siroop
Instructies
  1. Haal de stoofperen 5 minuten van te voren uit de vriezer.

    Kook ondertussen water in je waterkoker. Waarschijnlijk heb je dit niet nodig, maar voor de zekerheid houden we het erbij.

    Zet je blender klaar en breek de peren in stukken in de blender. De siroop smelt heel snel. Dit is geen probleem, dit hoort.

  2. Blend een paar minuten tot je een gladde massa hebt. Als dit te moeilijk gaat doe je er een eetlepel kokend water bij. Hierdoor smelt de siroop en moet het beter gaan. Je kunt dit eventueel 1 x herhalen, maar als je dit te vaak doet heb je op een gegeven moment een smoothie...

    Schep het stoofperen ijs in een bak met een deksel en zet het, tot gebruik, terug in de vriezer. Maak er mooie bolletjes van met twee lepels of een ijsschep.