Spaghetti Giardino
In het voorjaar kleuren mijn pasta sauzen vooral groen. De lekkerste pesto’s van alle beschikbare bladgroen maken een pasta voor mij helemaal af. Deze Spaghetti giardino, vrij vertaald een tuin spaghetti, is gemaakt met rucola pesto en courgette.
Porties Prep Tijd
2Personen 10minuten
Kook Tijd
10minuten
Porties Prep Tijd
2Personen 10minuten
Kook Tijd
10minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Kook de spaghetti volgens aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Dit duurt ongeveer 8 minuten.
  2. Ondertussen snijd je de courgette in plakken van 1 cm dikte. Met een kaasschaaf of dunschiller schaaf je de courgette nu helemaal aan flarden 😉 …
  3. Giet de spaghetti af en voeg de dressing toe aan de spaghetti. Zo plakken de slierten niet aan elkaar en je hebt een beetje extra vocht nodig om de pesto straks goed te kunnen verdelen.

    Voeg de courgette toe aan de pasta en roer goed door. Zet de pan op zeer laag vuur terug en roer de courgette goed door de spaghetti.
  4. Voeg de pesto toe en roer hem goed door de pasta met courgette. De pesto gaat er een beetje romig uitzien. Dit is prima. Mocht het te droog zijn, voeg je nog wat extra dressing of anders water toe.