Spaghetti Giardino

In het voorjaar kleuren mijn pasta sauzen vooral groen. De lekkerste pesto’s van alle beschikbare bladgroen maken een pasta voor mij helemaal af. Deze Spaghetti giardino, vrij vertaald een tuin spaghetti, is gemaakt met rucola pesto en courgette.

Aan tafel rasp ik er nog wat pecorino over. Met een paar rijpe trostomaten en een drupje balsamico erover heb je er een smaakvolle salade bij!

Proef je regio

MaaikeKookgerei

Het werkt heel prettig om naast je ingrediënten, ook je kookgerei klaar te zetten. Improviseren kan altijd, maar de volgende materialen maken de bereiding van dit recept gemakkelijker: snijplank en mes.

 Recept

Spaghetti Giardino
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
In het voorjaar kleuren mijn pasta sauzen vooral groen. De lekkerste pesto's van alle beschikbare bladgroen maken een pasta voor mij helemaal af. Deze Spaghetti giardino, vrij vertaald een tuin spaghetti, is gemaakt met rucola pesto en courgette.
Porties Bereidingstijd
2 Personen 10 minuten
Kook Tijd
10 minuten
Porties Bereidingstijd
2 Personen 10 minuten
Kook Tijd
10 minuten
Spaghetti Giardino
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
In het voorjaar kleuren mijn pasta sauzen vooral groen. De lekkerste pesto's van alle beschikbare bladgroen maken een pasta voor mij helemaal af. Deze Spaghetti giardino, vrij vertaald een tuin spaghetti, is gemaakt met rucola pesto en courgette.
Porties Bereidingstijd
2 Personen 10 minuten
Kook Tijd
10 minuten
Porties Bereidingstijd
2 Personen 10 minuten
Kook Tijd
10 minuten
Ingrediënten
150 gram Spaghetti
100 gram Rucola pesto
Peper en zout naar smaak
4 Tomaten (optioneel: voor salade met wat balsamico)
Instructies
  1. Kook de spaghetti volgens aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Dit duurt ongeveer 8 minuten.
  2. Ondertussen snijd je de courgette in plakken van 1 cm dikte. Met een kaasschaaf of dunschiller schaaf je de courgette nu helemaal aan flarden 😉 ...
  3. Giet de spaghetti af en voeg de dressing toe aan de spaghetti. Zo plakken de slierten niet aan elkaar en je hebt een beetje extra vocht nodig om de pesto straks goed te kunnen verdelen.

    Voeg de courgette toe aan de pasta en roer goed door. Zet de pan op zeer laag vuur terug en roer de courgette goed door de spaghetti.
  4. Voeg de pesto toe en roer hem goed door de pasta met courgette. De pesto gaat er een beetje romig uitzien. Dit is prima. Mocht het te droog zijn, voeg je nog wat extra dressing of anders water toe.