Snelle roerbak
Type recept
Vegan
,
Vegetarisch
Menugang
Groenten
,
Pasta & Rijst
Porties
Prep Tijd
2
personen
10
minuten
Kook Tijd
10
minuten
Porties
Prep Tijd
2
personen
10
minuten
Kook Tijd
10
minuten
Ingrediënten
400
gram
Noedels
1
stuks
Rode ui
1
teentje
Knoflook
1
Courgette
1
Paksoi
2
eetlepels
Sojasaus
1
eetlepel
Tahini
1
theelepel
Sambal
1
theelepel
Honing
1
eetlepel
Citroensap
1
eetlepel
Sesamzaadjes
kort droog roosteren
Instructies
Gaar de noedels volgens aanwijzingen op de verpakking
Was de courgette en snijd hem in blokjes of reepjes. Was ook de paksoi en snijd hem in reepjes.
Pel en snipper de rode ui. Verwarm de olie in een pan en fruit het uitje in ca. 3 minuten
Pureer de knoflook, of snijd hem fijn en voeg deze samen met de groenten toe aan de pan met het uitje. Bak dit zo’n 5 tot 7 minuten.
Maak ondertussen een sausje van de sojasaus, tahin, sambal, honing en citroensap.
Voeg de saus en de noedels toe aan de pan en strooi tot slot de sesamzaadjes erover.
OPTIONEEL: serveer eventueel met wat bosui en een (vegan) eitje (roerei zou mijn voorkeur hebben)