Snel, simpel, lekker en flexibel! Je kunt hiervoor elke groente gebruiken die je roergebakken kunt eten. Probeer het zelfs met boerenkool of palmkool, ook dat zal lekker smaken. Nu we de eerste zonnestraaltjes gehad hebben en de lentevibes loskomen een versie met courgette en paksoi. Combineer hem gerust met zelfgemaakte kimchi. Het recept vind je hier!!
Instructies
- Gaar de noedels volgens aanwijzingen op de verpakking
- Was de courgette en snijd hem in blokjes of reepjes. Was ook de paksoi en snijd hem in reepjes.
- Pel en snipper de rode ui. Verwarm de olie in een pan en fruit het uitje in ca. 3 minuten
- Pureer de knoflook, of snijd hem fijn en voeg deze samen met de groenten toe aan de pan met het uitje. Bak dit zo’n 5 tot 7 minuten.
- Maak ondertussen een sausje van de sojasaus, tahin, sambal, honing en citroensap.
- Voeg de saus en de noedels toe aan de pan en strooi tot slot de sesamzaadjes erover.
- OPTIONEEL: serveer eventueel met wat bosui en een (vegan) eitje (roerei zou mijn voorkeur hebben)