Een Krop sla Gazpacho met romige zachte geitenkaas, knapperige bind sla, uienbloemen en Oost Indische Kers. Een hele bijzondere koud geserveerde soep.
Porties | Bereidingstijd |
4 personen | 15 minuten |
Kook Tijd | Passieve Tijd |
20 minuten | 2 uur afkoelen |
|
|
Een Krop sla Gazpacho met romige zachte geitenkaas, knapperige bind sla, uienbloemen en Oost Indische Kers. Een hele bijzondere koud geserveerde soep.
|
Ingrediënten
1 eetlepel
Bladselderij
0,25 theelepel
Venkelzaad
1,5 theelepel
Zeezout
1
Ui
1 teen
Knoflook
1 blad
Laurier
2 eetlepels
Venkelkruid (brons)
2
Aardappelen (kruimig)
1
Kropsla
750 mililiter
Water
150 gram
Geitenkaas (zacht)
3 eetlepels
Roze ui bloem (of bieslook bloem)
12 blad
Oost Indische Kers (of radijsschijfjes of rettich)
1 eetlepel
Pompoenpitten (geroosterd)
50 mililiter
Magnolia dressing van: 10 ml magnolia siroop, 20 ml olie, 20 ml magnolia azijn
Instructies
- Pel en snipper de ui. Bak de ui glazig in een pan met een eetlepel roomboter.
- Vijzel de Selderij, venkelzaadjes, zeezout, knoflookteen (gepeld) en venkelkruid.
- Doe de kruidenpasta bij de ui, blus het af met het water en voeg het laurierblad toe.
- Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes, voeg ze toe aan de kruidenbouillon. Laat het geheel rustig aan de kook komen en houd het water aan de kook tot de aardappel gaar is.
- Ondertussen was je de kropsla en bindsla (ontdoe ze van een slakje hier en daar). Doe de kropsla blaadjes in een blender, bewaar de bindsla en bewaar wat van de binnenste blaadjes kropsla voor later.
- Giet de kokende soep over de sla en 'blend' tot het een gladde massa is. Laat het helemaal afkoelen en bewaar tot gebruik in de koelkast.
- Doe de geitenkaas in een bakje en roer hem los. Snijd de ui bloemen fijn en roer ze door de kaas. Dek af en bewaar tot gebruik in de koelkast.
- PRESENTATIE: Roer de gazpacho goed door en giet een laagje van 2 à 3 millimeter op een bord. Leg in het midden een eetlepel geitenkaas. Verdeel de bewaarde blaadjes sla, Oost-indische kers blaadjes, pompoenpitten en magnolia dressing over de borden. Garneer verder met bieslook of nog wat extra ui bloemen.