zonder suiker
Heerlijk genieten van Sinterklaasletters zonder suiker? Het kan met dit recept! Deze met chocolade overgoten dadelkoeken zijn een heerlijke suikervrije, glutenvrije en vegan vervanging van de traditionele chocoladeletters.
Een recept van FEEST! zonder suiker.
Ingrediënten
200 gram
amandelen
200 gram
dadels zonder pit
3 theelepels
speculaaskruiden
3 eetlepels
kokosolie
50 gram
100% chocolade
een handjevol
gehakte amandelen (optioneel)
Instructies
- Maal de amandelen fijn in een keukenmachine. Voeg de overige ingrediënten toe, maal alles goed en voeg eventueel een beetje water toe voor een samenhangend mengsel. Vorm met je handen - of met behulp van lettervormpjes - letters van het mengsel en zet de letters in de koelkast.
- Smelt de chocolade au bain marie. Giet de chocolade over de letters of dip indien mogelijk de letters voorzichtig in de chocolade. Strooi er eventueel gehakte amandelen overheen. Serveer vanuit de koelkast. Tip: Soms is het even zoeken naar 100% chocolade zonder suiker. Ik gebruik het biologische merk Vivani.