Een simpele makreelsalade is perfect broodbeleg voor in de weekenden als we lekker vers brood hebben gehaald en we tijd hebben om uitgebreid te lunchen. Ik maak graag vissalades van geconserveerde vis. Voor mij dan ook met enige regelmaat een tonijnsalade of deze simpele makreelsalade.
Naast broodbeleg laat ik ook een culinaire toepassing zien van de gerookte makreelsalade met kleine snackpaprika’s, tomaten en rucola pesto, bieslook bloemen en Knoflook citroendressing.
De Egyptische ui zat in mijn landgoedpakket van Landgoed Vollenhoven. Ik had 2 stelen en een bloem. De steel heb ik gebruik bij de rucola pizza en in de rucola pesto. De bloem ga ik nu gebruiken bij de makreel salade.
Als je geen Egyptische ui hebt, kun je het uitstekend vervangen door een sjalotje of een lente uitje. Ik snipper de bloem, zoals ik ook het sjalotje of de lente ui fijn zou snijden.
|
Recept Simpele makreelsalade
- Pluk de vis. Verwijder het vel, de kop en de graatjes. Doe alle vis in een mengkom.
- Snijd de Egyptische ui fijn en voeg het toe aan de vis. Doe ook de mayonaise, peper, zout en Italiaanse kruiden bij de vis en roer het goed door tot het 1 massa is.
Bewaar het in een afsluitbare doos in de koelkast tot gebruik. Het blijft 1 week goed.