Satésaus van pistache
Satésaus van pistachenoten. Heerlijk bij groente en vleesgerechten, echt een aanrader!
Porties
500milliliter
Porties
500milliliter
Ingrediënten
Instructies
  1. Pel de Pistachenoten tot je 250 gram gepelde nootjes hebt. Rooster ze samen met de knoflook (in vieren gesneden) in een pan.
  2. Doe de nootjes in een blender en maal het tot poedervorm, bewaar het notenpoeder even in een schaal of kommetje.

    Doe nu de knoflook, rode peper, trassi, suiker, sojasaus en azijn in de blender tot het een pasta is.

    Doe de noten weer in de blender bij de knoflookpasta en mix het.
  3. Zet de kokosmelk op met een steranijs erin, breng het aan de kook. Doe de noten bij de kokosmelk en blijf roeren tot het de gewenste dikte heeft. Je kunt naar smaak nog wat extra sojasaus toevoegen.
  4. Bewaren laat de saus afkoelen en doe hem in muffin vormpjes. Laat het 1 nacht goed bevriezen. Haal ze uit de muffin vormpjes en doe ze in een afsluitbare diepvriesdoos of -zak. Zet ze terug in de vriezer.