Sambal
Iets zoet en kruidige sambal. Een milde variant, maar pittig genoeg voor ons. Als hij op is, maak ik direct een nieuwe voorraad!
Porties Prep Tijd
300milliliter 5minuten
Kook Tijd
40minuten
Porties Prep Tijd
300milliliter 5minuten
Kook Tijd
40minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Blender Pel de uien en knoflook en doe ze samen met de pepers, 2 eetlepels olie, zout en komijn, in een keukenmachine, blender tot het een gladde pasta is. Schil ondertussen 1 cm gember
  2. Bakken Doe 2 eetlepels olie in een pan en laat deze heet worden. Giet de pasta in de pan en zet gelijk het vuur op de laagste stand. Voeg de azijn, gember en honing toe. Blijf roeren tot de pasta rustig is (bijna niet meer “blubt”) en laat het vervolgens een half uurtje onder af en toe doorroeren (ver)dampen tot het echt een dikke pasta is geworden en een beetje schift.
  3. Bewaren Doe deze dikke pasta over in een klein potje en vul het tot de rand met een neutrale olie (bijvoorbeeld zonnebloem-, raapzaad- of arachideolie). Schud het potje even goed door en nu het moeilijkste onderdeel van het recept: LAAT HET POTJE MINIMAAL 1 WEEK DICHT OM DE SMAKEN TE LATEN ONTWIKKELEN!