Geel is de kleur van de zon en de zomer! Geel is ook de kleur van mijn gemarineerde uien in saffraandressing. Dit is echt super simpel om te maken, zodra de ui gesneden is, heb je het in 30 seconden gemaakt.
Ik maak de ingelegde saffraan uien in het potje waarin ik het bewaar. Je kunt hem zeker 1 week goed houden, maar bij mij zijn de saffraan uien eerder op.
Waar zijn deze gemarineerde uien allemaal lekker bij, hoor ik je denken… Nou, wat dacht je van op je boterham, bij allerlei rijst en mie gerechten, op de (courgette) carpaccio, Op een toastje met makreelsalade, op een sandwich met andijviespread, in plaats van piccalilly, oftewel altijd handig om in de koelkast te hebben!
Saffraan is het duurste specerij ter wereld. 1 gram saffraan is zelfs duurder dan 1 gram goud!!! Het zijn de stampers van een bijzonder soort krokus. Je kunt proberen de saffraan krokus zelf op te kweken. Dan kun je in oktober/november je eigen stampers plukken. De saffraan bloembollen worden namelijk ook verbouwd in Hollandse bloembollenkwekerijen. Als je een beetje googled op crocus sativus, kom je al snel verkooppunten tegen. De bollen rusten in de zomer en bloeien in het najaar, maar je moet ze waarschijnlijk wel op het zonnigste plekje zetten van je moestuin. Saffraan uit de winkel komt van ver…
De smaak van saffraan is erg sterk, je hebt er niet veel van nodig. Je koopt dit dan om eens een keer paella uit te proberen en vervolgens ligt het dan in je kast. Ik weet er wel raad mee! Bij de sterke uien smaak komt nog steeds het aroma van de saffraan naar boven, de smaken gaan goed samen. Saffraan is ook lekker in mijn recept voor Rabarber kip, op deze website.
Als de uien op zijn, bewaar dan de dressing, deze is namelijk nog steeds heerlijk. Hij zal goed smaken over diverse salades. Je kunt het potje met saffraandressing ook opnieuw vullen met uien en weer in de koelkast zetten. De uien zullen de eerste dagen wat sterker van uismaak zijn, maar gedurende de week zal je ook de saffraan weer in de uien terug proeven.
Kookgerei
Het werkt heel prettig om naast je ingrediënten, ook je kookgerei klaar te zetten. Improviseren kan altijd, maar de volgende materialen maken de bereiding van dit recept gemakkelijker: een brandschone jampot, magnetron, mandoline of scherp mes en snijplank.
Recept Gemarineerde gele uien in saffraandressing
Saffraan uien
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Geel is de kleur van de zon, de zomer en mijn gemarineerde uien in saffraandressing. Dit is echt super simpel om te maken, zodra de ui gesneden is, heb je het in 30 seconden gemaakt.
Porties
Prep Tijd
1jampot (350 ml)
1minuut
Kook Tijd
1minuut
Porties
Prep Tijd
1jampot (350 ml)
1minuut
Kook Tijd
1minuut
Saffraan uien
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Geel is de kleur van de zon, de zomer en mijn gemarineerde uien in saffraandressing. Dit is echt super simpel om te maken, zodra de ui gesneden is, heb je het in 30 seconden gemaakt.
Pel de ui en snijd hem in dunne ringen, je kunt hiervoor een mandoline gebruiken.
Doe het citroensap, azijn, zout en saffraan in de jampot en zet hem 1 minuut in de magnetron op de hoogste stand.
Doe de uien in de pot en schroef de deksel erop. Schud de pot met uien, saffraan, azijn, zout en citroensap even goed door elkaar. Doe nu de honing en olie erbij, schroef de deksel er weer op en schud het geheel even goed door. Laat de uien in de pot afkoelen en zet hem in de koelkast.
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functionele cookies
Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt.De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.