Rucola pizza
Wij eten samen van deze rucola pizza, maar houden wel altijd nog wat over. Toevallig ben ik ook dol op koude pizza, dat is wellicht een heel persoonlijke afwijking. Hetgeen wij overhouden, gaat dus de koelkast in en is een lekkere lunch voor morgen.
Porties Prep Tijd
1Pizza 10minuten
Kook Tijd
20minuten
Porties Prep Tijd
1Pizza 10minuten
Kook Tijd
20minuten
Ingrediƫnten
Instructies
 1. Bereid eerst de pizza bodem of haal hem uit de vriezer en leg hem op de bakplaat om te ontdooien.

  Verwarm de oven voor op 200 graden.
 2. Tomatensaus: Doe 300 gram tomaten, de blaadjes van 1 takje oregano, 0,5 takje rozemarijn en 1 takje tijm, helft van de salie, 1 eetlepel olijfolie en 0,5 eetlepel balsamico. minuutje op volle kracht en saus is klaar!
 3. Topping(s): Verdeel de tomatensaus over de pizza bodem.

  Begin met het plukken van de rest van de verse kruiden. Je hebt als het goed is nog wat oregano, tijm en salie blaadjes. Verdeel de blaadjes over de tomatensaus.

  Snijd de ui en paprika fijn en verdeel deze over de saus.

  Leg de plakken kaas er bovenop en schuif hem ca. 20 minuten in de oven.
 4. Tot slot de rucola salade: Was de rucola, snijd de Egyptische ui in fijne ringetjes en doe er eventueel nog 1 tomaat in blokjes bij. Meng dit alles door elkaar, nu maak je de dressing.

  Rasp de schil van 1 citroen boven een mengkom (alleen het gele van de schil), pers de citroen uit en doe de sap bij het rasp. Pers de knoflookteen en doe het met 1 theelepel zout bij de citroensap en -rasp. Voeg nu 120 milliliter olie en de Italiaanse kruidenmix toe. Roer er met een garde of vork een dressing van. Hij wordt als het goed is wit, dit is prima.

  Doe 5 a 6 eetlepels door de salade en bewaar de rest in de koelkast.