Rucola pesto
Pesto is een fijngewreven of gepureerde koude saus. De oorspronkelijk variant is gemaakt van knoflook, pecorino, basilicum, olijfolie en pijnpitten. Dit is natuurlijk heerlijk, maar vandaag niet mijn keuze. Ik maak een rucola pesto met rucola, knoflook citroendressing en pistache nootjes. De kaas laat ik weg en de citroen geeft het echt iets zomers.
Porties Prep Tijd
1pot (300ml) 5minuten
Porties Prep Tijd
1pot (300ml) 5minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. egyptische ui steelSnijd de steel van de Egyptische ui en bewaar de bloem in de koelkast (voor een ander gerecht – bijvoorbeeld ter vervanging van een sjalotje).

    Snijd de steel in kleine blokjes. Doe de Egyptische ui in de blender.
  2. Alles behalve de noten kunnen in de blender en maak er een gladde saus van.

    Doe de noten erbij en pureer tot het naar jouw wens grof (of fijn) genoeg is.

    Voeg naar eigen idee en smaak nog wat olie, peper & zout of extra citroensap toe.