Pesto is een fijngewreven of gepureerde koude saus. De oorspronkelijk variant is gemaakt van knoflook, pecorino, basilicum, olijfolie en pijnpitten. Dit is natuurlijk heerlijk, maar vandaag niet mijn keuze. Ik maak een rucola pesto met rucola, knoflook citroendressing en pistache nootjes. De kaas laat ik weg en de citroen geeft het echt iets zomers.
Dit is een lichte pesto, heel geschikt voor een wat warmere lente of zomer dag en dan op een toastje of door de pasta. Een paar eetlepels door de gekookte aardappelen, maakt overigens ook een lekkere salade. Een theelepel door een groene aspergesoep of tomaten soep, als je hebt opgeschept, maakt het een verfijnt voorgerechtje en zo kun je behoorlijk “opscheppen” met deze rucola pesto.
Ik maak 1 pot van ca. 300 ml. hij is gevuld met 250 gram pesto en blijft zeker 1 week goed in de koelkast. Waarschijnlijk blijft hij wel langer goed, maar voor die tijd is hij op…
Kookgerei
Het werkt heel prettig om naast je ingrediënten, ook je kookgerei klaar te zetten. Improviseren kan altijd, maar de volgende materialen maken de bereiding van dit recept gemakkelijker: blender.
Recept
Rucola pesto
Stemmen: 1
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Pesto is een fijngewreven of gepureerde koude saus. De oorspronkelijk variant is gemaakt van knoflook, pecorino, basilicum, olijfolie en pijnpitten. Dit is natuurlijk heerlijk, maar vandaag niet mijn keuze. Ik maak een rucola pesto met rucola, knoflook citroendressing en pistache nootjes. De kaas laat ik weg en de citroen geeft het echt iets zomers.
Porties
Prep Tijd
1pot (300ml)
5minuten
Porties
Prep Tijd
1pot (300ml)
5minuten
Rucola pesto
Stemmen: 1
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Pesto is een fijngewreven of gepureerde koude saus. De oorspronkelijk variant is gemaakt van knoflook, pecorino, basilicum, olijfolie en pijnpitten. Dit is natuurlijk heerlijk, maar vandaag niet mijn keuze. Ik maak een rucola pesto met rucola, knoflook citroendressing en pistache nootjes. De kaas laat ik weg en de citroen geeft het echt iets zomers.
Snijd de steel van de Egyptische ui en bewaar de bloem in de koelkast (voor een ander gerecht - bijvoorbeeld ter vervanging van een sjalotje). Snijd de steel in kleine blokjes. Doe de Egyptische ui in de blender.
Alles behalve de noten kunnen in de blender en maak er een gladde saus van. Doe de noten erbij en pureer tot het naar jouw wens grof (of fijn) genoeg is. Voeg naar eigen idee en smaak nog wat olie, peper & zout of extra citroensap toe.
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functionele cookies
Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt.De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.