Rucola pesto

Pesto is een fijngewreven of gepureerde koude saus. De oorspronkelijk variant is gemaakt van knoflook, pecorino, basilicum, olijfolie en pijnpitten. Dit is natuurlijk heerlijk, maar vandaag niet mijn keuze. Ik maak een rucola pesto met rucola, knoflook citroendressing en pistache nootjes. De kaas laat ik weg en de citroen geeft het echt iets zomers.

Dit is een lichte pesto, heel geschikt voor een wat warmere lente of zomer dag en dan op een toastje of door de pasta. Een paar eetlepels door de gekookte aardappelen, maakt overigens ook een lekkere salade. Een theelepel door een groene aspergesoep of tomaten soep, als je hebt opgeschept, maakt het een verfijnt voorgerechtje en zo kun je behoorlijk “opscheppen” met deze rucola pesto.

Ik maak 1 pot van ca. 300 ml. hij is gevuld met 250 gram pesto en blijft zeker 1 week goed in de koelkast. Waarschijnlijk blijft hij wel langer goed, maar voor die tijd is hij op…

Proef je regio

MaaikeKookgerei

Het werkt heel prettig om naast je ingrediënten, ook je kookgerei klaar te zetten. Improviseren kan altijd, maar de volgende materialen maken de bereiding van dit recept gemakkelijker: blender.

 Recept

 

Rucola pesto
Stemmen: 1
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Pesto is een fijngewreven of gepureerde koude saus. De oorspronkelijk variant is gemaakt van knoflook, pecorino, basilicum, olijfolie en pijnpitten. Dit is natuurlijk heerlijk, maar vandaag niet mijn keuze. Ik maak een rucola pesto met rucola, knoflook citroendressing en pistache nootjes. De kaas laat ik weg en de citroen geeft het echt iets zomers.
Porties Prep Tijd
1 pot (300ml) 5 minuten
Porties Prep Tijd
1 pot (300ml) 5 minuten
Rucola pesto
Stemmen: 1
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Pesto is een fijngewreven of gepureerde koude saus. De oorspronkelijk variant is gemaakt van knoflook, pecorino, basilicum, olijfolie en pijnpitten. Dit is natuurlijk heerlijk, maar vandaag niet mijn keuze. Ik maak een rucola pesto met rucola, knoflook citroendressing en pistache nootjes. De kaas laat ik weg en de citroen geeft het echt iets zomers.
Porties Prep Tijd
1 pot (300ml) 5 minuten
Porties Prep Tijd
1 pot (300ml) 5 minuten
Ingrediënten
70 gram Rucola
1 theelepel Zout
0,5 theelepel Peperkorrels (gemalen)
1 theelepel Maggi (Vers met olie gepureerd, om te bewaren in de koelkast)
100 gram Pistache nootjes
1 eetlepel Egyptische Ui
Porties: pot (300ml)
Instructies
  1. egyptische ui steelSnijd de steel van de Egyptische ui en bewaar de bloem in de koelkast (voor een ander gerecht - bijvoorbeeld ter vervanging van een sjalotje).

    Snijd de steel in kleine blokjes. Doe de Egyptische ui in de blender.
  2. Alles behalve de noten kunnen in de blender en maak er een gladde saus van.

    Doe de noten erbij en pureer tot het naar jouw wens grof (of fijn) genoeg is.

    Voeg naar eigen idee en smaak nog wat olie, peper & zout of extra citroensap toe.