Mijn courgetteplant begint zijn vruchten af te werpen! Op dit moment is het vooral nog babycourgette. Verder heb ik broccoli, rucola, paprika, tomaten en allerlei kruiden. Ik maak een salade van de rucola met babycourgette.
Was en snijd de rucola en de babycourgette. Snijd ook het rabarber zoet-zuur in stukjes. Snijd de rauwe broccoli heel fijn of rasp de broccoli. Doe de groenten, met de rabarber, de kappertjes en bieslook (bloemen) in een mengkom.
Daarbij mag de citroensap, olijfolie en Italiaanse kruidenmix. Meng het met je handen goed door en leg de salade op het bord. Strooi nu de Dukkah er over en eventueel ook wat extra bieslook of bieslook bloemen. Voeg naar smaak peper en zout toe.
Dit is vanavond een gerechtje bij empanada’s en een goed gevulde groentesoep. Je kunt hem ook als lunch eten met een (geroosterde) snede bruinbrood en geitenkaas of gewoon een lik roomboter!