Rucola met babycourgette

rucola en babycourgetteMijn courgetteplant begint zijn vruchten af te werpen! Op dit moment is het vooral nog babycourgette. Naast de courgette staat een bosje rucola. Ik maak een salade van de rucola met babycourgette.

We zijn terug van vakantie en zeker geïnspireerd geraakt door de Mallorcaanse keuken. Wat ik nog ga maken is de coca Mallorquina (een groente taartje met gegrilde aubergine, courgette en venkel met verse tomaten, ingelegde visjes en geroosterde pijnboompitjes) of iets dat er op lijkt. Verder zijn er natuurlijk ook die heerlijke tapas, het desem brood met aioli, de verse vis en enorme watermeloenen in stukken in de winkels, die maken dat mijn handen jeuken om thuis aan de slag te gaan.

Vanavond niet… Terug van vakantie heb ik geen zin om te kokkerellen en daar ben ik ook op voorbereid. Er staat soep in de vriezer en ik heb empanada’s gemaakt van snijbiet, die ook in de vriezer liggen. Buiten het ontdooien van de soep en empenada’s om, hoef ik me dus nergens druk over te maken. Toch heb ik na al dat reizen behoefte aan een frisse salade. Ik besluit iets maken met de groentjes uit mijn eigen ine mine moestuintje. Ik pluk een bosje rucola, 4 babycourgette en gebruik wat ik verder nog op voorraad heb.

Proef je regio

MaaikeKookgerei

Het werkt heel prettig om naast je ingrediënten, ook je kookgerei klaar te zetten. Improviseren kan altijd, maar de volgende materialen maken de bereiding van dit recept gemakkelijker: mengkom, mes, snijplank.

 Recept

Rucola met babycourgette
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Mijn courgetteplant begint zijn vruchten af te werpen! Op dit moment is het vooral nog babycourgette. Verder heb ik broccoli, rucola, paprika, tomaten en allerlei kruiden. Ik maak een salade van de rucola met babycourgette.
Porties Prep Tijd
2 personen 5 minuten
Porties Prep Tijd
2 personen 5 minuten
Rucola met babycourgette
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Mijn courgetteplant begint zijn vruchten af te werpen! Op dit moment is het vooral nog babycourgette. Verder heb ik broccoli, rucola, paprika, tomaten en allerlei kruiden. Ik maak een salade van de rucola met babycourgette.
Porties Prep Tijd
2 personen 5 minuten
Porties Prep Tijd
2 personen 5 minuten
Ingrediënten
60 gram Rucola of andere sla variant(en)
1 theelepel Citroensap
3 theelepel Olijfolie
1 eetlepel Rabarber zoet-zuur (zie voor het recept hier )
1 theelepel Kappertjes
1 theelepel Dukkah (zie voor het recept hier)
1 theelepel Bieslook bloem of gewone bieslook
0,5 theelepel Italiaanse kruidenmix (zie voor het recept hier)
2 roosjes Broccoli (is optioneel)
Porties: personen
Instructies
  1. Was en snijd de rucola en de babycourgette. Snijd ook het rabarber zoet-zuur in stukjes. Snijd de rauwe broccoli heel fijn of rasp de broccoli. Doe de groenten, met de rabarber, de kappertjes en bieslook (bloemen) in een mengkom.
  2. Daarbij mag de citroensap, olijfolie en Italiaanse kruidenmix. Meng het met je handen goed door en leg de salade op het bord. Strooi nu de Dukkah er over en eventueel ook wat extra bieslook of bieslook bloemen. Voeg naar smaak peper en zout toe.
  3. Dit is vanavond een gerechtje bij empanada's en een goed gevulde groentesoep.

    Je kunt hem ook als lunch eten met een (geroosterde) snede bruinbrood en geitenkaas of gewoon een lik roomboter!