Groenten Pak de pompoen in aluminiumfolie in. leg deze in het midden van de voorverwarmde oven (op 170 graden) en bak hem in 30 a 40 minuten gaar.
Doe de balsamico, honing, kruidnagel, kaneel, nootmuskaat en 50 milliliter water met de rode kool in een pan en zet hem op het vuur. Laat de rode kool in ongeveer 30 minuten gaar koken.
Schil 2 appels en ontdoe ze van hun klokhuis, snijd ze in kleine stukjes en doe ze met 3 eetlepels water in een pan. Als het kookt, zet je het vuur direct op de laagste stand en laat je de appels gaar stomen.
Als de pompoen gaar is, haal je het folie eraf. De gaarheid is gemakkelijk te checken door de pompoen zachtjes in te drukken, als hij zacht is is hij gaar.
Je kunt nu gemakkelijk de schil eraf trekken. Doe de pompoen over in een schaal en pureer hem, door hem met een vork te prakken (dit gaat als het goed is heel gemakkelijk). Dek hem dan weer af met folie en zet hem terug in de warme oven tot alles klaar is.