Rodekool met Ribeye
Een smaakvolle rodekool met ribeye van lokale producent. Voor de echte vlees liefhebber, met gepofte pompoen en zelfgemaakte appelmoes.
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
30minuten
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
30minuten
Ingrediƫnten
Instructies
 1. Voorbereiding Verwarm de oven voor op 170 graden.

  Snijd de rode kool in kleine reepjes. Je kunt dit met een groot mes doen (koksmes) of een mandoline. Ik gebruik mijn KitchenAid en zet er de groenterasp op.

  Snijd de kool in vieren en dan elk kwart door de helft. Snijd de harde witte kern eruit en rasp de rest. Zet een grote pan onder de rasp of vang de rode kol eerst op in een grote schaal of kom en doe het vervolgens in een grote pan.

 2. Groenten Pak de pompoen in aluminiumfolie in. leg deze in het midden van de voorverwarmde oven (op 170 graden) en bak hem in 30 a 40 minuten gaar.

  Doe de balsamico, honing, kruidnagel, kaneel, nootmuskaat en 50 milliliter water met de rode kool in een pan en zet hem op het vuur. Laat de rode kool in ongeveer 30 minuten gaar koken.

  Schil 2 appels en ontdoe ze van hun klokhuis, snijd ze in kleine stukjes en doe ze met 3 eetlepels water in een pan. Als het kookt, zet je het vuur direct op de laagste stand en laat je de appels gaar stomen.

  Als de pompoen gaar is, haal je het folie eraf. De gaarheid is gemakkelijk te checken door de pompoen zachtjes in te drukken, als hij zacht is is hij gaar.

  Je kunt nu gemakkelijk de schil eraf trekken. Doe de pompoen over in een schaal en pureer hem, door hem met een vork te prakken (dit gaat als het goed is heel gemakkelijk). Dek hem dan weer af met folie en zet hem terug in de warme oven tot alles klaar is.
 3. Vlees Zet een pan op en laat hem goed warm worden. Wrijf het vlees in met de olie. Schroei het vlees aan beide kanten dicht en bak hem aan beide kanten ca. 3 minuten.

  Strooi er naar smaak peper en zout op. Laat het vlees 5 minuten rusten (onder aluminiumfolie).
 4. OpdienenSnijd het vlees in reepjes en verdeel over de borden met een schep rode kool, pompoenpuree en appelmoes.