Rendang
Rendang is voor mij dé stoofschotel van rundvlees! Ik heb heel lang gedacht dat het heel ingewikkeld was om Rendang te maken. Dit is niet zo. Het is gemakkelijker geworden nu we beter aan de ingrediënten kunnen komen.
Porties
2kilo stoofvlees
Porties
2kilo stoofvlees
Ingrediënten
Instructies
 1. Blenderen

  Rooster de komijn en korianderzaadjes 2 minuten in een hete pan samen met de kurkuma en gemberpoeder.

  Rendang3 boemboeSchil de laos. Doe alle ingrediënten, behalve de citroengras, laurier, limoenblaadjes en kokosmelk in een blender en maal tot een kruidenpasta.
 2. Bereiden

  Snijd het rundvlees in stukjes van ca. 3 bij 3 cm. Doe olie in een pan en bak het rundvlees aan alle kanten bruin. Doe de kruidenpasta erbij en bak alles 5 minuten door. Blus het af met de helft van de kokosmelk. Doe nu de citroengras, laurier en limoenbladeren erbij. Roer goed door. laat het 1 uur pruttelen.

  Rendang2 Doe nu de rest van de kokosmelk erbij en laat het vlees op een laag vuur nog zeker 3 uur stoven.

  Als het te droog is doe je er nog wat water bij. Als het te nat is laat je het met het deksel van de pan nog even pruttelen.

  Hoe langer de rendang op staat hoe droger hij wordt.
 3. Benutten

  De Rendang smaakt lekker bij roergebakken groenten en rijst of mie.
 4. Bewaren

  1 portie kruidenpasta is voldoende voor 2 kilo vlees. Je kunt de Rendang 1 week in de koelkast bewaren en 3 weken in de diepvries. Doe de Rendang in een afsluitbare bewaardoos (bijvoorbeeld tupperware)

  Als je kiest voor invriezen, vries dan per persoon / maaltijd in. Dit kan natuurlijk ook in van die handige diepvrieszakjes. Ga uit van 200 à 250 gram per persoon (inclusief saus). Dit maakt het makkelijk om het ook weer in gedeelten te ontdooien bij je maaltijd.