Ratatouille
Ratatouille kent duizenden varianten. In mijn ratatouille zit bijvoorbeeld ook paprika, mozzarella en olijven naast de gebruikelijke aubergine, courgette, ui en tomaten. verder gebruik ik venkel naast de Provençaalse kruiden.
Porties Prep Tijd
2Personen 10minuten
Kook Tijd
30minuten
Porties Prep Tijd
2Personen 10minuten
Kook Tijd
30minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Snijd de courgette en aubergine in plakjes. Snijd de ui en paprika in ringen en halveer de kersen tomaten. Als je verse tomaten gebruikt i.p.v. tomaten uit blik, is dit ook het moment dat je ze blendert tot pulp.
  2. Zet een hapjespan (of andere pan met hoge rand) op met een beetje olie. Voeg de tomaten uit blik (of verse tomatenpulp), Provençaalse kruiden en venkel toe. Blus de tomaten af met rode wijn.

    Breng het aan de kook en zet dan het vuur zacht. Wacht tot de tomaten saus rustig is (het niet meer enorm spettert) en roer af en toe een beetje door. Dit duurt ca. 5 minuten.
  3. Druk om en om een plakje courgette en aubergine in de tomatensaus en laat ze overlappen, tot alles in de saus ligt. Strooi de ui en paprika erover en druk het een beetje aan met een pollepel. Wacht nog even met de kersen tomaten. Doe de deksel op de pan en laat het 10 minuten met rust.
  4. Roer de ratatouille goed door, druk het weer een beetje aan laat het nogmaals met de deksel op de pan 10 minuten stoven.
  5. Roer de ratatouille goed door en druk het weer een beetje aan, verdeel nu de kersentomaten erover, breek ook de mozzarella in kleine stukjes en leg het op de ratatouille. Laat het verder pruttelen zonder deksel. Snijd tot slot de olijven in plakjes en verdeel het over de ratatouille.

    Snijd het stokbrood in plakjes en we kunnen aan tafel!