Rabarberlimonade
Deze rabarberlimonade is “for adults only”. Er zit namelijk wijn in. Volgens mij is alle alcohol door het kookproces wel vervlogen, maar omdat ik dit niet zeker weet, raad ik aan deze limonade lekker zelf op te drinken en de kids wat anders aan te bieden.
Porties Prep Tijd
5deciliter 5minuten
Kook Tijd
1uur
Porties Prep Tijd
5deciliter 5minuten
Kook Tijd
1uur
Ingrediënten
Instructies
  1. Was de rabarber en snijd hem in stukken van ca. 3 cm. Leg ze in een ovenschaal.
  2. rabarber in de ovenMeng in een maatbeker; bloedsinaasappelsap, muskaatwijn met 4 eetlepels honing en roer totdat de honing is opgelost. Giet het mengsel over de rabarber in de ovenschaal.
  3. Dek de ovenschaal af. Ik heb dit zelf met een bakplaat gedaan, maar dit kan ook met aluminiumfolie.

    rabarber uit de ovenSchuif de schaal in een koude oven en stel de oven in op 1 uur en op 170 graden.

    Laat de rabarber voor verder gebruik even afkoelen, zodat je je handen er niet aan brand.
  4. rabarber gescheiden van sapZeef de rabarber tot je ca. 500 ml sap hebt opgevangen en er ca. 500 gram rabarbermoes in de zeef ligt. Bewaar de rabarbermoes voor een heerlijk rabarberbrood. Dit kan ook in de koelkast of vriezer, zodat je hier later mee verder kunt.
  5. Doe de limonade over in een fles en laat hem verder afkoelen in de koelkast.

    Voor gebruik vind ik het lekker om het sap 50-50 te verdunnen met water, spa rood of… Muskaatwijn. Je kunt dit natuurlijk afstemmen op je eigen smaak. Mocht de limonade naar jouw smaak niet zoet genoegd zijn, voeg dan nog gerust na afloop wat honing toe, tot je het lekker vind.