Rabarberjam

Van 4 prachtige stelen rabarber van mijn tonnetje van Landgoed Vollenhoven heb ik rabarberjam gemaakt. Het resultaat is heerlijk en ik heb gelijk spijt dat ik niet meer rabarberjam gemaakt heb.

Rabarber is een veelzijdige plant en daarom waren de andere stelen gereserveerd voor andere gerechten; een ovenschotel met kip en ingemaakte rabarber. De laatste is al gemaakt, maar de kip nog niet… Hmm, ik besluit mijn plannen om te gooien en van de rest nog een extra potje rabarberjam te maken!

De jam is lekker op brood en door de yoghurt, zo maakt het een perfect lenteontbijtje.

rabarberjam ontbijtDeze rabarberjam verdient echter een extra recept. Klik maar door naar dit feestelijke rabarber dessert, gemaakt mét rabarberjam. Dit zou bijvoorbeeld een mooi nagerecht zijn bij Asperges of Lentemacaroni. Het is te simpel om niet uit te proberen!

In de jam zitten heerlijke zoete aardbeien en een jonagold appeltje van Westeneng in Zeist. Met verder een klein beetje honing van imker Henk Westeneng, is de jam nog steeds lekker fris. Je proeft al het fruit en het is precies zoet genoeg.

Proef je regio

MaaikeKookgerei

Het werkt heel prettig om naast je ingrediënten, ook je kookgerei klaar te zetten. Improviseren kan altijd, maar de volgende materialen maken de bereiding van dit recept gemakkelijker: Blender, pan, snijplank en mes.

 Recept

 

Rabarberjam
Stemmen: 1
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Rabarberjam is eigenlijk te lekker om alleen maar door de yoghurt te doen of op brood te smeren. In de jam zitten naast de rabarber van landgoed Vollenhoven, heerlijke zoete aardbeien en een jonagold appeltje van Westeneng in Zeist. Met een klein beetje honing van imker Henk Westeneng, is de jam nog steeds lekker fris. Je proeft al het fruit en het is precies zoet genoeg.
Porties Prep Tijd
500 milliliter 5 minuten
Kook Tijd
60 minuten
Porties Prep Tijd
500 milliliter 5 minuten
Kook Tijd
60 minuten
Rabarberjam
Stemmen: 1
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Rabarberjam is eigenlijk te lekker om alleen maar door de yoghurt te doen of op brood te smeren. In de jam zitten naast de rabarber van landgoed Vollenhoven, heerlijke zoete aardbeien en een jonagold appeltje van Westeneng in Zeist. Met een klein beetje honing van imker Henk Westeneng, is de jam nog steeds lekker fris. Je proeft al het fruit en het is precies zoet genoeg.
Porties Prep Tijd
500 milliliter 5 minuten
Kook Tijd
60 minuten
Porties Prep Tijd
500 milliliter 5 minuten
Kook Tijd
60 minuten
Ingrediënten
4 Stelen Rabarber
1 Appel
150 gram Aardbeien
150 milliliter Appelsap
2 eetlepels Honing
Porties: milliliter
Instructies
  1. Was de aardbeien en de rabarber.

    Snijd de rabarber in stukjes van 2 a 3 centimeter.

    Schil de appel en snijd hem in sukjes.

    Haal de kroontjes van de aarbeien.

    Doe al het fruit in een blender en giet de appelsap erover. Maal het fijn tot het een gladde massa is.
  2. Giet de fruitmassa in een pan en breng het aan de kook. Zet het vuur laag en laat de rabarber 1 uur rustig inkoken tot een dikke massa. Roer af en toe door zodat het niet aan de bodem koekt.
  3. Doe de rabarberjam in een schone pot en laat het afkoelen. Hij blijft zeker 2 weken goed, als je hem in de koelkast bewaart. Wellicht ook langer, maar dat red ik niet, dan is hij al op...