Rabarberbrood is ontstaan uit het principe van bananenbrood. In plaats van bananenmoes gebruik je dan rabarbermoes. Het brood heeft een beetje de structuur van roggebrood, maar je kunt hier gerust dikke plakken van snijden. Wacht wel even tot het brood volledig is afgekoeld. Warm is het brood nog te plakkerig om te snijden.
Mijn rabarbermoes is een “kliekje” van de rabarberlimonade. Ik bewaar het voor gebruik in de vriezer, zodat ik rabarberbrood kan maken wanneer ik wil. Deze rabarbermoes is wat droger dan normale rabarbermoes of -jam. Als je de rabarberlimonade niet wil maken, raad ik aan jouw rabarbermoes toch een half uurtje te laten uitlekken in een zeef. (anders wordt het meer een rabarberbrood pudding!) Het uitgelekte gewicht moet 450 à 500 gram zijn. Het opgevangen rabarvocht kun je met een beetje water, spa rood of sap mengen en heerlijk opdrinken!
Ik beleg de rabarberbrood plakken zelf met een plak oude kaas en roomboter of ik doe er jam op, bij voorkeur een rabarberjam of aardbeienjam. Soms maak ik er een zoete kruidenboter bij. Deze bestaat uit:
- 1 eetlepel roomboter
- 0,5 theelepel kaneel
- 0,5 theelepel kardemom
- 1 theelepel honing
De boter moet op kamer temperatuur zijn. Alles goed doorroeren en smeer hem dik op je plak rabarberbrood! Je kunt het brood 1 week in de koelkast en 1 maand in de diepvries bewaren. Als je hem invriest, kun je hem het beste van te voren snijden.
KookgereiHet werkt heel prettig om naast je ingrediënten, ook je kookgerei klaar te zetten. Improviseren kan altijd, maar de volgende materialen maken de bereiding van dit recept gemakkelijker: cakeblik (24 cm), mengkom en pollepel. |
Recept Rabarberbrood
Rabarberbrood
Stemmen: 1
Score: 4
Jij:
Stem op dit recept! |
Recept Afdrukken |
Voeg toe aan Winkellijst Dit recept zit in jouw Winkellijst |
Rabarberbrood is ontstaan uit het principe van bananenbrood. Na enig experimenteren met rabarbermoes, mag het resultaat er zijn! Het brood heeft een beetje de structuur van roggebrood, maar je kunt hier gerust dikke plakken van snijden.
Porties |
Bereidingstijd |
1 brood |
10 minuten |
Porties |
Bereidingstijd |
1 brood |
10 minuten |
| |
| |
Rabarberbrood
Stemmen: 1
Score: 4
Jij:
Stem op dit recept! |
Recept Afdrukken |
Voeg toe aan Winkellijst Dit recept zit in jouw Winkellijst |
Rabarberbrood is ontstaan uit het principe van bananenbrood. Na enig experimenteren met rabarbermoes, mag het resultaat er zijn! Het brood heeft een beetje de structuur van roggebrood, maar je kunt hier gerust dikke plakken van snijden.
Porties |
Bereidingstijd |
1 brood |
10 minuten |
Porties |
Bereidingstijd |
1 brood |
10 minuten |
| |
|
Instructies
Het is een roer beslag. Doe alle droge ingrediënten in een kom en roer het door. Voeg de natte ingrediënten toe en roer tot het 1 gemengde massa is.
Doe het beslag in een cakevorm en dek het losjes af met aluminium folie.
Bak het rabarberbrood 45 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden. Haal nu het folie van het brood af en bak het nog 15 à 20 minuten.