Rabarber kip

Rabarber is een heel veelzijdige groente. Natuurlijk is hij lekker als jam of chutney en in de taart, maar hij smaakt ook goed in vleesgerechten. Mijn rabarber kip ovenschotel is daar een goed voorbeeld van. Rabarber smaakt ook goed met varkensvlees en Eendenbout. Ik heb een “rabarberrood vermoeden” dat deze groente vaker in het Landgoedpakket van Landgoed Vollenhoven gaat verschijnen. Ik zeg: laat maar komen!

Voor garnering heb ik bieslook- en tijmbloemen gebruikt. Wat ook lekker zou zijn is bijvoorbeeld Koriander of peterselie.

Bij de rabarber kip wil je een frisse salade. Ik kies voor de gemengde bladsalade. Bij de vorige lading rabarber heb ik een rabarber chutney gemaakt. Deze zou ik aan de salade toevoegen, maar wees hier voorzichtig mee: meng per persoon 1 theelepel rabarber chutney door de salade. Heb je deze niet voorradig is wat ingelegde gember ook lekker, of anders gewoon de salade zoals hij is.

Omdat de rabarber kip veel saus geeft, wil ik iets erbij om de saus te snoepen 😉 … Ik maak er dus een stapeltje brannenkoeken bij. ( 1 a 2 per persoon is voldoende, de ovenschotel is vrij machtig) Je kunt ook tortilla’s, naan, foccacia of een ander soort platbrood uit de winkel gebruiken.Proef je regio

MaaikeKookgerei

Het werkt heel prettig om naast je ingrediënten, ook je kookgerei klaar te zetten. Improviseren kan altijd, maar de volgende materialen maken de bereiding van dit recept gemakkelijker: snijplank en mes.

 Recept

Rabarber kip
Stemmen: 3
Score: 3.67
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Rabarber is een heel veelzijdige groente. Natuurlijk is hij lekker als jam of chutney en in de taart, maar hij smaakt ook goed in vleesgerechten. Mijn rabarber kip ovenschotel is daar een goed voorbeeld van. Rabarber smaakt ook goed met varkensvlees en eendenbout.
Porties Bereidingstijd
2 Personen 10 minuten
Kook Tijd
60 minuten
Porties Bereidingstijd
2 Personen 10 minuten
Kook Tijd
60 minuten
Rabarber kip
Stemmen: 3
Score: 3.67
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Rabarber is een heel veelzijdige groente. Natuurlijk is hij lekker als jam of chutney en in de taart, maar hij smaakt ook goed in vleesgerechten. Mijn rabarber kip ovenschotel is daar een goed voorbeeld van. Rabarber smaakt ook goed met varkensvlees en eendenbout.
Porties Bereidingstijd
2 Personen 10 minuten
Kook Tijd
60 minuten
Porties Bereidingstijd
2 Personen 10 minuten
Kook Tijd
60 minuten
Ingrediënten
4 Kippenvleugels drumstiks of dijen kan ook
300 gram Rabarber
2 Uien
1 teen Knoflook
2 eetlepel Olijfolie
0,5 theelepel Zout
0,5 theelepel Peperkorrels (gemalen)
1 theelepel Gemberpoeder
0,25 theelepel Kaneel
1 theelepel Saffraan
5 eetlepels Witte wijn
3 eetlepels Honing
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.

    Snijd de rabarber, ui en knoflook en doe ze in de ovenschotel. Doe alles behalve de kip bij de rabarber en roer het geheel goed door. Leg de kip er bovenop.
  2. Zet het een half uur in de oven met een deksel op de ovenschotel of afgedekt met Aluminiumfolie.

    Haal na een half uur het folie of de deksel van de ovenschotel af en zet de rabarber kip nog een half uur in de oven.
  3. Serveer met een frisse salade en plat brood.