Bij mijn asperge diner voor 2 zoek ik nog een lekker nagerecht. Ik heb gisteren een pot rabarberjam gemaakt, van de rabarber uit mijn tonnetje van Landgoed Vollenhoven. Deze staat mij hoopvol aan te staren. De jam is ook eigenlijk te lekker om alleen maar door de yoghurt te doen of op brood te smeren, hier kan ik zeker meer van maken. Daarom dit feestelijke rabarber dessert, mét rabarberjam.
In de jam zitten ook heerlijke zoete aardbeien en een jonagold appeltje van Westeneng in Zeist. Met verder een klein beetje honing van imker Henk Westeneng, is de jam nog steeds lekker fris. Je proeft al het fruit en het is precies zoet genoeg. Ik had nog volle yoghurt van kaasboerderij de kopermolen. Deze yoghurt is zo vol en romig, dat hij eigenlijk niets meer nodig heeft. Volgens mij is de rabarberjam met deze yoghurt een “match made in heaven”. Het recept is per persoon uitgewerkt. Je kunt onderaan het recept aangeven voor hoeveel personen je dit rabarber dessert wil gaan maken.
Dit zou ook een mooi nagerecht zijn bij de Lentemacaroni, bedenk ik mij. Dat is wellicht weer voor een volgende keer. Met dit rabarber dessert zul je zeker scoren: het ziet er mooi uit, is heerlijk fris en duurt misschien nog geen minuut om in elkaar te zetten. SUPER SIMPEL!
KookgereiHet werkt heel prettig om naast je ingrediënten, ook je kookgerei klaar te zetten. Improviseren kan altijd, maar de volgende materialen maken de bereiding van dit recept gemakkelijker: mooi servies, lepel, vijzel. |
Recept
Rabarber dessert
Stemmen: 1
Score: 4
Jij:
Stem op dit recept! |
Recept Afdrukken |
Voeg toe aan Winkellijst Dit recept zit in jouw Winkellijst |
Rabarberjam is eigenlijk te lekker om alleen maar door de yoghurt te doen of op brood te smeren. Daarom dit feestelijke rabarber dessert mét rabarberjam. Dit zou bijvoorbeeld een mooi nagerecht zijn bij Asperges of Lentemacaroni.
| |
Rabarber dessert
Stemmen: 1
Score: 4
Jij:
Stem op dit recept! |
Recept Afdrukken |
Voeg toe aan Winkellijst Dit recept zit in jouw Winkellijst |
Rabarberjam is eigenlijk te lekker om alleen maar door de yoghurt te doen of op brood te smeren. Daarom dit feestelijke rabarber dessert mét rabarberjam. Dit zou bijvoorbeeld een mooi nagerecht zijn bij Asperges of Lentemacaroni. |
Ingrediënten
50 milliliter
Yoghurt Volle yoghurt
3 blokjes
Turks Fruit Mag naar willekeur vervangen worden
Instructies
Doe 50 milliliter yoghurt in een klein glaasje en schep er rabarberjam op. Kneus de pistachenoot en stooi deze over de rabarberjam.
Ik leg er Turks fruit naast, omdat ik dit in huis had en het goed past bij de het frisse zoet zuur van de rabarber, aardbei en appel uit de jam. Je kunt ook kiezen voor een bolletje ijs of een stukje cake. Garneer het met een topje munt en je dessert is af.