Rabarber Chutney
Het is duidelijk rabarbertijd. Om te voorkomen dat mijn rabarber vergaat voordat ik er allerlei lekkers mee gemaakt heb ga ik snel te werk. Je hebt misschien al gekeken bij de rabarberjam, het rabarber dessert en de rabarber kip, maar een lekkere rabarber chutney mag natuurlijk niet ontbreken.
Porties Prep Tijd
3deciliter 5minuten
Kook Tijd
5minuten
Porties Prep Tijd
3deciliter 5minuten
Kook Tijd
5minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Het principe is eigenlijk heel simpel en kent 5 stappen:

    Stap 1. Doe de zout, jeneverbessen, kruidnagel, gedroogde rode peper en laurier in een vijzel en maak er een grove kruidenmix van.

    Stap 2. Doe alle vloeistof met de gevijzelde kruidenmix in een pan en breng het aan de kook.

    Stap 3. Snijd de rabarber in plakjes en meng de gember er door.

    Stap 4. Doe de gember-rabarberplakjes in de schoongemaakte pot.

    Stap 5. Giet de kokende vloeistof over de gember-rabarberplakjes.

    rabarber pickle