Rabarber chutney

Het is duidelijk rabarbertijd. Om te voorkomen dat mijn rabarber vergaat voordat ik er allerlei lekkers mee gemaakt heb ga ik snel te werk. Je hebt misschien al gekeken bij de rabarberjam, het rabarber dessert en de rabarber kip, maar een lekkere rabarber chutney mag natuurlijk niet ontbreken.

Die ga ik je dan ook onmiddellijk meegeven!

In deze rabarber chutney zit veel gember en hij is vrij pittig, daar moet je van houden… Het is een zoet-zuur die je spaarzaam wil gebruiken, omdat hij anders overheerst, maar ook echt niet wil missen. Het rabarber zoet-zuur smaakt uitstekend in sushi, maar ook door salades of bij gerechten die enigszins oosters aan doen. Het is er een met lef, zullen we maar zeggen.

De 2e lichting rabarber is zojuist van het landgoed Vollenhoven gekomen. Ik ga een andere variant toevoegen, die je weer bij andere smaakcombinaties kunt gebruiken, maar eerst deze lefgozer.

Proef je regio

MaaikeKookgerei

Het werkt heel prettig om naast je ingrediënten, ook je kookgerei klaar te zetten. Improviseren kan altijd, maar de volgende materialen maken de bereiding van dit recept gemakkelijker: snijplank en mes.

 Recept

 

Rabarber Chutney
Stemmen: 2
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Het is duidelijk rabarbertijd. Om te voorkomen dat mijn rabarber vergaat voordat ik er allerlei lekkers mee gemaakt heb ga ik snel te werk. Je hebt misschien al gekeken bij de rabarberjam, het rabarber dessert en de rabarber kip, maar een lekkere rabarber chutney mag natuurlijk niet ontbreken.
Porties Bereidingstijd
3 deciliter 5 minuten
Kook Tijd
5 minuten
Porties Bereidingstijd
3 deciliter 5 minuten
Kook Tijd
5 minuten
Rabarber Chutney
Stemmen: 2
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Het is duidelijk rabarbertijd. Om te voorkomen dat mijn rabarber vergaat voordat ik er allerlei lekkers mee gemaakt heb ga ik snel te werk. Je hebt misschien al gekeken bij de rabarberjam, het rabarber dessert en de rabarber kip, maar een lekkere rabarber chutney mag natuurlijk niet ontbreken.
Porties Bereidingstijd
3 deciliter 5 minuten
Kook Tijd
5 minuten
Porties Bereidingstijd
3 deciliter 5 minuten
Kook Tijd
5 minuten
Ingrediënten
2 stelen Rabarber
1 theelepel Gemberpoeder
80 milliliter Rode wijnazijn
20 milliliter Citroensap
50 milliliter Water
2 eetlepels Honing
1 theelepel Zeezout
1 Chilipeper (gedroogd) of rawit peper
1 blad Laurier
Instructies
  1. Het principe is eigenlijk heel simpel en kent 5 stappen:

    Stap 1. Doe de zout, jeneverbessen, kruidnagel, gedroogde rode peper en laurier in een vijzel en maak er een grove kruidenmix van.

    Stap 2. Doe alle vloeistof met de gevijzelde kruidenmix in een pan en breng het aan de kook.

    Stap 3. Snijd de rabarber in plakjes en meng de gember er door.

    Stap 4. Doe de gember-rabarberplakjes in de schoongemaakte pot.

    Stap 5. Giet de kokende vloeistof over de gember-rabarberplakjes.

    rabarber pickle