Raapstelen stamppot
Vanavond eten we een raapstelen stamppot met gebakken spekjes en een gekookt ei. Mijn lievelingseten was vroeger andijvie stamppot. Als ik dan in het weekend thuis kwam van studeren, mocht ik kiezen wat we gingen eten. Dit was, als ze in het seizoen was, dan ook steevast andijvie stamppot met gebakken spekjes en een gekookt ei. Ik besluit mijn moeder’s recept van de andijvie stamppot eens toe te passen op raapstelen.
Porties Prep Tijd
2personen 10minuten
Kook Tijd
20minuten
Porties Prep Tijd
2personen 10minuten
Kook Tijd
20minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Kook de eieren hard in ca. 8 minuten.

    Wrijf de speklapjes in met Hollandse pot kruidenmix en een beetje peper en zout. Bak ze op een laag vuur knapperig.

    Schil de aardappels en snijd ze in stukken. Kook de aardappels in ongeveer 15 Ć  20 minuten gaar. Giet de aardappels af en bewaar een deel van het kookvocht. Doe de boter alvast bij de warme aardappels.
  2. Was de raapstelen, verwijder de wortels en hak ze fijn. Stamp de aardappels, roomboter en een scheutje kookvocht met de rauwe raapstelen. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en zout.