Pizza bodem
Je kunt deze pizza bodem van te voren maken en invriezen. Hij is niet beter dan het gebruikelijke gistdeeg, maar ABSOLUUT lekkerder en gezonder dan de pizza bodem uit de winkel en je kunt hem helemaal naar wens beleggen en afbakken.
Porties Prep Tijd
1pizza 10minuten
Kook Tijd
10minuten
Porties Prep Tijd
1pizza 10minuten
Kook Tijd
10minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet ondertussen je mixer klaar met deeghaken en (Ik heb zelf een KitchenAid) doe alle ingrediƫnten in een mengkom. Kneed er rustig een ietwat elastische bal van. Dit mag natuurlijk ook met de hand.
  2. Bedek een bakplaat (ca. 30 cm x 35 cm) met bakpapier en leg de deegbal in het midden van de bakplaat. Druk hem alvast een beetje plat richting de hoeken en zijden van de bakplaat. Rol hem nu helemaal uit.

    Mijn fijnste deegroller ooit is zo’n klein rollertje bij die koekbak pakketjes voor kinderen. (bijv. bij Hema te koop)

  3. Prik een paar gaten in de bodem met een vork en schuif hem in de voorverwarmde oven. Bak hem in 10 minuten gaar. Hij is verder niet gebruind. Hij gaat ten slotte nog een tweede keer de oven in.