Pizza bodem

Ik heb een enorm “short cut” deeg voor de pizza bodem bedacht. Je kunt de pizza bodem van te voren maken en invriezen. Hij is niet beter dan het gebruikelijke gistdeeg, maar ABSOLUUT lekkerder en gezonder dan de pizza bodem uit de winkel en je kunt hem helemaal naar wens beleggen en afbakken.

Om 1 pizza bodem te beleggen heb je altijd tomatensaus nodig. Dit is mijn verse tomatensaus en die is letterlijk in seconden gemaakt met de blender van:

  • 3 a 4 tomaten (beetje afhankelijk van de grootte – ca. 300 gram)
  • 1 theelepel Italiaanse kruidenmix of verse kruiden: blaadjes oregano van 1 takje, 4 blaadjes salie, blaadjes rozemarijn van 0,5 takje en blaadjes tijm van 1 takje.
  • 0,5 eetlepel Balsamico azijn
  • 1 eetlepel olie
  • 1 teen knoflook (optioneel)
  • 0,5 theelepel zout

Verder kun je eigenlijk doen wat je wilt. Ik heb hieronder een aantal opties opgesomd:

  • verse tomatensaus, 1 bol mozzarella, plakjes ham of ontbijtspek, na het bakken een lekkere salade aangemaakt met citroen en knoflook dressing erop
  • verse tomatensaus, feta, olijven, na het bakken een salade aangemaakt met de Italiaanse dressing (van de gemengde salade van de site)

Maar in mijn landgoedpakket voor deze week zit een hele berg rucola en ik maak er direct een rucola pizza van, met wat ik nu in huis heb. Ik heb namelijk nog een bodem in de vriezer en vandaag even geen zin om in potten en pannen te roeren… Jazeker, ook ik wil wel eens een dag NIET koken!

Proef je regio

MaaikeKookgerei

Het werkt heel prettig om naast je ingrediënten, ook je kookgerei klaar te zetten. Improviseren kan altijd, maar de volgende materialen maken de bereiding van dit recept gemakkelijker: deegroller.

 Recept

Pizza bodem
Stemmen: 2
Score: 4
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Je kunt deze pizza bodem van te voren maken en invriezen. Hij is niet beter dan het gebruikelijke gistdeeg, maar ABSOLUUT lekkerder en gezonder dan de pizza bodem uit de winkel en je kunt hem helemaal naar wens beleggen en afbakken.
Porties Prep Tijd
1 pizza 10 minuten
Kook Tijd
10 minuten
Porties Prep Tijd
1 pizza 10 minuten
Kook Tijd
10 minuten
Pizza bodem
Stemmen: 2
Score: 4
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Je kunt deze pizza bodem van te voren maken en invriezen. Hij is niet beter dan het gebruikelijke gistdeeg, maar ABSOLUUT lekkerder en gezonder dan de pizza bodem uit de winkel en je kunt hem helemaal naar wens beleggen en afbakken.
Porties Prep Tijd
1 pizza 10 minuten
Kook Tijd
10 minuten
Porties Prep Tijd
1 pizza 10 minuten
Kook Tijd
10 minuten
Ingrediënten
300 gram Volkorenmeel (of volkoren spelmeel)
1 theelepel Zout
1 theelepel Bakpoeder
3 eetlepels Olie
100 milliliter Water (lauw warm!)
Porties: pizza
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet ondertussen je mixer klaar met deeghaken en (Ik heb zelf een KitchenAid) doe alle ingrediënten in een mengkom. Kneed er rustig een ietwat elastische bal van. Dit mag natuurlijk ook met de hand.
  2. Bedek een bakplaat (ca. 30 cm x 35 cm) met bakpapier en leg de deegbal in het midden van de bakplaat. Druk hem alvast een beetje plat richting de hoeken en zijden van de bakplaat. Rol hem nu helemaal uit.

    Mijn fijnste deegroller ooit is zo'n klein rollertje bij die koekbak pakketjes voor kinderen. (bijv. bij Hema te koop)

  3. Prik een paar gaten in de bodem met een vork en schuif hem in de voorverwarmde oven. Bak hem in 10 minuten gaar. Hij is verder niet gebruind. Hij gaat ten slotte nog een tweede keer de oven in.