Piccalilly
Een fris en pittig zoet-zuur, dat lekker smaakt bij veel gerechten.
Porties
2liter
Porties
2liter
Ingrediënten
Instructies
  1. Snijd de groente (ook de boontjes) in kleine blokjes of reepjes. Doe alle groenten in een kom, voeg het zout toe en zoveel water dat alles onderstaat. Laat op een koele plek 1 uur rusten.
  2. Snijd de appel, mango en peper in kleine stukjes en doe het met een theelepel citroensap in een kom.
  3. Verhit de olie in een ruime pan. Verwarm hierin mosterdzaad, komijn, kurkuma en nootmuskaat tot het aroma loskomt.
  4. Draai het vuur laag en voeg mosterdpoeder, de bloem en een scheut azijn toe. Roer goed tot een dikke pasta ontstaat. Voeg al roerend beetje bij beetje de rest van de azijn en 100 milliliter water toe om een gladde pasta te krijgen.
  5. Voeg de appel, mango, suiker, tijm, rozemarijn, salie en laurier toe en laat 2-3 min koken.
  6. Laat de gezouten groenten uitlekken en voeg ze goed roerend toe, zodat het allemaal bedekt wordt met de pittige pasta. Laat 10-15 min koken tot de groenten zachter worden en vocht los gaan laten.
  7. Schep in gesteriliseerde potten (in de oven of in de vaatwasmachine op het glasprogramma) en draai de deksels goed dicht.